Na konferenciji za novinare u dvorani Nadbiskupskog ordinarijata predstavljen je veliki koncert suvremene duhovne glazbe koji će se održati 24. travnja u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku pod geslom "Hrvatska u Plavom kaputiću". Organizator koncerta je Caritas Zadarske nadbiskupije, a pokrovitelji Grad Zadar i Zadarska županija.

O tom su događaju govorili don Dario Matak, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije, don Damir Šehić, izaslanik zadarskog nadbiskupa i nadbiskupov tajnik, Jagoda Surać, zamjenica zadarskog gradonačelnika, Ivan Šimunić, pročelnik Zadarske županije za obrazovanje, kulturu i sport, Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik i izvođač Alan Hržica.

Zamjenica Surać ovom je prigodom izrazila zahvalnost što se ovaj veliki događaj odvija u Zadru upravo u godini kada se obilježava 25-ta godišnjica humanitarne akcije Vukovaru za dar koja je i nakon rata posebno povezala ova dva grada.

- Ne smijemo nikada zaboraviti kome sve trebamo zahvaliti za našu Hrvatsku. Niti šest mjeseci nakon velikog događaja u Jazinama , koji je Grad Zadar također podržao, vjerujem da će se u u dvoranu na Višnjiku odazvati jako puno ljudi, ne samo iz Zadra već i iz cijele Zadarske županije i Hrvatske. Vjerujem da nam je potrebno da se svi zbližimo, pružimo jedni drugima ruke, da živimo zajendo na radost , ljubav i mir, istaknula je zamjenica Surać.

- Športski centar Višnjik počašćen je što je jedan od subjekata u organizaciji humanitarnoga koncerta. I do sad je u Dvorani Krešimira Ćosića bilo događanja istovjetnog ili sličnog karaktera i ŠC Višnjik uvijek je spreman sudjelovati, te svoju infrastrukturu i djelatnike staviti na raspolaganje javnom interesu poput predstojećega koncerta - uz ostalo je kazao Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Prihod od prodaje karata pomoći će izgradnju Kuće sjećanja Plavi kaputić u mjestu Berak pokraj Vukovara, u zahvalni spomen na stradale u Domovinskom ratu: hrvatske branitelje, logoraše i djecu. Taj je muzej želja Vukovarke Željke Mitrović Jurić, "djevojčice u plavom kaputiću" koja je postala jedan od simbola stradanja u Domovinskom ratu, nakon što je uplakano lice djevojčice Željke snimljeno u vukovarskoj koloni progona 18. studenoga 1991.

Na koncertu će nastupiti Alan Hržica, Marija i Ivana Husar, Sestre Palić, Vanessa Mioč i Sestre Ramljak. Ulaznice se po cijeni od 40, 50 i 60 kuna prodaju se u župnim uredima, Agenciji Puntamika line, Nakladi Benedikta, TISAKmediji, COMBO Music shopu te u sustavu Ticketshop.