U nedjelju je održana karnevalska povorka u gradu Pagu u kojem postoji tradicija.

Povorka se kretala od  trajektnog pristaništa, obalom i gradskim ulicama u pravcu trga, pijace.
U povorci su sudjelovale brojne maskirane grupe i maštovite maske. Svečarskim govorima gradonačelnika i princa karnevala i simboličnom predajom ključa grada obavljena je primopredaja vlasti nakon čega je gradska limena glazba zasvirala paško kolo.

Podignut je karnevalski barjak, a Josipa Lisac otvorila je karneval pjesmom "Karnevale, dobro moje". Prvo kolo je predvodio Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga odjeven u pašku narodnu nošnju. Na prepunom gradskom trgu nastupili su KUD Družina, Glazbeno društvo Stankovci te Zvijezde Pagovizije. Izbor najboljih maski održan je iza 19 sati, a karnevalska fešta nastavila se u II Magazinu soli uz Duo Kumpanje do sitnih noćnih sati.

Dan poslijena programu tradicionalnog Dječjeg dana je cirkus teatrom Triko uz klaunski show, hodanje na štulama, žonglere sa vatrom i cirkuske radionice za najmlađe. Od 17 sati do 20 sati na pijaci se pleše tradicionalno paško kolo. Na trgu će nastupiti djeca iz dječjeg vrtića Paški mališani, dječji KUD Družina, dječji zbor Vijolice i Akrobatski Rock `n` roll klub „Bistra", a dodijeliti će se i nagrade za najbolje likovne i literarne radove. U II Magazinu soli s početkom u 21 sat na karnevalskim tancima nastupiti će Klapa Sol.

Sutra, 25. veljače na rasporedu je karnevalsko kolo na pijaci od 17 do 20 sati uz nastup male škole Gradske glazbe Pag, Zvijezda Pagovizije i KUD-a Družine koji će izvesti Pašku robinju, starinsku pučku dramu čiji začeci sežu u daleku prošlost, a ostala je sačuvana u narodu sve do današnjih dana.

Organizatori zadnjih dana na pijaci: Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag, a maškaranih zabava u II Magazinu soli Udruga mladih karnevalista Kos.