Mladež malog, ali pitomog sela Bulića prošli vikend po prvi put je organizirala maškare u svom selu koje će trajat će sve do 15. veljače. Preuzimanjem seoskog ključa od selonačelnika maškare su zavladale Bulićem i cijelom okolicom. U veseloj i šarenoj maškaranoj koloni skupilo se pedeset mještana. Kako to i biva kad su seoske maškare u pitanju i kako to tradicija nalaže, hodali su od kuće do kuće po selu i izvodili razno razne maškarije i nepodopštine, a oduševljeni domaćini su maškare darivali domaćim divenicama, kobasicama, pancetom i vinom. Naravno, unatoč teškoj krizi, "maškarski blagajnik" dobio je velike količine kuna u svoj trezor.

Uz babu i dida te momka i djevojku, prisustvovala je i ekipa Bulićke spasilačke službe, a našao se tu i župnik. U povorci su viđeni i raznorazni drugi likovi kao Isilovci, Faraoni, Rambe, Šeici, Ciganke i babe Narikače.

Kada did babu povali to se posebno naplaćuje, taj njihov "čin" izazove urnebesan smijeh kod prisutnih. Vrijeme je od maškara i narodnog veselja, uz maškaranu ekipu iz Bulića, koji će ovih dana posjetiti susjedna mjesta Vukšić i Lišane. 

- S velikim ponosom moram kazati da smo, uspjeli vratiti stoljetnu tradiciju i nezapamćeni interes seoskih maškara u našem Buliću. Najveća je vrijednost to što su djeca i mladi momci jedva dočekali dan kada su konačno krenuli u maškaranoj povorci, rekao je selonačelnik Bulića Marinko Rubelj. 

Najavljeni su pjesma, ples i domaće delicije, a kako je običaj da svako mjesto za vrijeme karnevala na stup "objesi" svog krnju, koji je tijekom protekle godine kriv za sve loše što se zbivalo, tako će biti i u Buliću. Presudit će Krnji, glavnom krivcu za sve što se lani negativno dešavalo, seljanima i selu. U subotu, 15. veljače u područnoj školi u Buliću organizira se veliki maskenbal, a maškare će zabavljati trio Maestro iz Vodica.