U petak, 3. siječnja u Nigdjezemskoj će nastupiti zagrebački bend Porto Morto.

Porto Morto je aktivan od 2011. godine te od tada do 2016. godijne aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji sa Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni.

U 2017. sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice Kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od strane publike i kritike, a krajem godine biva proglašen drugim najboljim domaćim albumom u 2017. godini od strane Ilka Čulića. Njihov se prvijenac nametnuo kao najugodnije domaće glazbeno iznenađenje u protekloj sezoni, dok je na zagrebačke pozornice donio posebno osvježenje. Tijekom 2018. godine svirali su na mnogim festivalima u Hrvatskoj poput Zagreb Beer Fest, SuperUho Festival, Tam Tam Music Festival, Velvet festival i drugima. Drugi album najavljen je krajem 2018. singlom „Kuća" koji ukazuje na zaokret u zvučnoj slici benda, a na proljeće 2019. album naziva „Portofon" biva objavljen te brzo nalazi svoj put do sve šire publike i naklonjene kritike. Album donosi svježe ideje, inovativne melodije i originalne aranžmane, a pritom uspijeva ostati autentičan i vjeran stilu benda kojeg je ponekad nezahvalno definirati. 

Album, na kojem gostuje i prijatelj benda Darko Rundek, je promoviran u Tvornici Kulture te na brojnim klupskim i festivalskim svirkama po cijeloj regiji, a bend ne pokazuje namjeru usporavanja! Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).