Župni zbor Sv. Marcele iz Nina, na poticaj župnika don Bože Barišića organizirao je u prošle subote Božićnu čaroliju u kraljevskom Gradu Ninu.

U ove blagdanske dane oživjeli su svojom čarolijom, pjesmom i zajedništvom uspavani Nin zajedno sa najmlađim članovima - Dječjim školskim zborom i crkvenim Tamburaškim sastavom AMA iz Nina. 

Na stolu zajedništva ponudili su gostima domaće slatke specijalitete, domaće kolače, kuhane kobasice, tople fritule, čaj i nezaobilazno kuhano vino. Uz druženje i pjesmu je organizirana i humanitarna akcija za pomoć jednoj majci u potrebi sa bolesnim djetetom.

Članice zbora su prodavajući lampione koji su trebali biti pušteni u zrak, a čije je puštanje zbog jake bure odgođeno, svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji darivale anđele s osobnim porukama koje su izradile vrijedne ruke članica zajednice PUT iz Zadra.

U nedjelju poslije Sv. Mise župnik je pozvao sve župljane na nastavak druženja uz crkvu, a da sve bude u redu potrudile su se članice župnog zbora nudeći kolače pri čemu je prikupljeno još sredstava za humanitarnu akciju.

- Nadamo se da u Ninu, kako neki kažu "hrvatskom Betlehemu", neće nedostajati i u buduće ovakvih čarolija te da će se i drugi spontano uključiti i potruditi da zajedništvo bude vidljivo još i više u našem Gradu, rekao je župnik don Božo Barišić.