Sve je sinoć izgledalo kao i inače na zadarskom Adventu petkom ili subotom, samo s nešto više energije nego inače. Na adventsku pozornicu popeli su se Davor Gobac i Psihomodo pop, a to je bio signal za žestoku svirku i rock and roll party.

- Za one mlađe koji ne znaju, mi sviramo rock and roll - našalio se Gobac i koncert otvorio sa sjajnim Telegram Samom, nakon čega su uslijedili hit za hitom benda koji svira već 36 godina, a tu je činjenicu od ushita do očaja Gobac ponovio barem deset puta. Adventski trg bio je tijekom koncerta teško prohodan, ispunjen uz binu do zadnjeg mjesta te s krcatim štekatima na adventskim kućicama, a to je ovogodišnja slika Zadra i najbolje dosadašnje adventske manifestacije.

Sve je ove godine sjelo na svoje mjesto; vrhunski domaći izvođači, izvrsna ponuda street fooda te druge hrane i pića na kućicama te prebogati program manifestacije. Tako su prije koncerta Psihomodo popa nastupili salsa plesači iz Plesne škole Tormenta Latina, a posjetitelji zadarskog Adventa mogli su uživati i u uprizorenju živih jaslica.

Subotnji program već je počeo od jutra, a večeras još nastupa Ivan Zak. Podsjećamo na nedjeljni Zadar Christmas Run od 16 sati, feštu s grupom Combo na adventskom trgu te koncerte Marka Škugora i Vanne kojima će se 4. siječnja zatvoriti Advent u Zadru.