Plesna udruga Gesta sinoć je izvela svoju novu dramsko plesnu predstavu „A Meksiko?A pas?A Pariz? A Mars? A...? „ U novoj predstavi prikazana je obitelj kojoj se nakon neočekivanog dobitka na lotu otvaraju vrata za ostvarenje svih snova. Kako to na kraju biva, kad su već odsanjali svoje snove, pokaže se da je listić isprala perilica rublja...

Gestin tim pod vodstvom umjetničke voditeljice i autorice svih predstava Nene Jurišić koja u posljednjih 19 godina živi i radi svoj san, što možemo vidjeti iz priloženih uspješnica koje su pokazatelj da se svakom predstavom pristupa jednakom ljubavlju, entuzijazmom i energijom koja je u ponedjeljak bila opipljiva, ne samo na sceni već i publici.

- Teško mi je govoriti o svom radu, to prepuštam publici i roditeljima koji mi već toliki niz godina s povjerenjem dovode svoju djecu. Uvjerena sam da je rad ljubav na djelu. Kada bi svi ljudi imali takvu sreću kao ja, raditi posao koji istinski vole, vjerujem da bi pozitivna energija uspjela promijeniti neke loše mislili, djela i situacije koje nas okružuju. Uz sve to dodatan plus je sjajan predan tim koji prati sve ideje, želje i produkcije - Sanja Grgina, Hrvoje Dukić, Stipe Bujas, Darko Predragović-Dabi, John Čolak, Nataša Perović i Adriano Košuta, kaže Jurišić.

Svojim predstavama ne uči djecu samo plesne korake. Gesta je više od toga! Želi im usaditi važne ljudske vrijednosti koje će ih kasnije oblikovati, usmjeriti i naučiti razliku između ispravnog i onoga što ne bi htjeli da im postane važno. Bit svega je poruka koja se šalje kroz predstavu.

- Svaka predstava je drugačija, ne samo zbog drugačije teme, već zbog vrijednosti koje vjerujemo pričom ostanu u njihovim srcima zauvijek, zaključuje Jurišić.

Druga izvedba predstave održat će se 11. siječnja 2020. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u 18 sati.