Prvu adventsku subotu u Kapetanovoj kuli upoznali smo zadarsku slikaricu Vanju Jelenković, drugu je u programu Meet the Maker gostovala ekstravagantna dizajnerica nakita Ana Padovan, a ovu subotu predstavlja se Marina Kršulja, zadarska umjetnica čiji su unikatni jastuci osvojili srca svih onih koji vole lijepe i posebne stvari. Dok brend „Lady M" - iz njezinog obrta za izradu gotovih tekstilnih proizvoda - preko društvenih mreža Facebooka i Instagrama pomalo osvaja Hrvatsku, dio Marinine ponude s glavnim sloganom Choose your lady moći će se u subotu ujutro vidjeti u Kapetanovoj kuli. Tamo će biti i sama kreatorica.

- Imam dvije kolekcije unikatnih jastuka, od kojih je jedna s haljinicom pa se zove Lady. Druga je Laydan, a ona uključuje razne dezene, poput stripovskih ili dječjih. Posebne su po tome što imaju džepić za daljinski upravljač, tako da su i funkcionalne kako ne bi bile samo za ukras, ukratko opisuje Marina ponudu svojih jedinstvenih jastuka i jednostavnu, ali šarmantnu dosjetku s džepovima koji trenutno rješavaju problem stalnog gubljenja televizijskog ili bilo kojeg drugog daljinskog upravljača.

Pri izradi jastučnica iz kolekcije „Lady M" Marina koristi samo kvalitetne materijale, poput pamuka, s jednobojnom podlogom kako bi haljinice dolazile u raznim dezenima. Cijela se kombinacija dodatno ukrašava detaljima poput trakica ili čipki, pa sve zajedno izgleda potpuno očaravajuće, ali uvijek posebno i originalno.

- Cijeli život nešto radim s rukama. Prethodno sam izrađivala personalizirane pozivnice, konfete i vjenčane bukete, a onda sam shvatila kako u prodaji nema originalnih jastuka. Svi su nudili više-manje isto, uglavnom jednostavne stvari, pa sam odlučila napraviti nešto drukčije, govori Marina.

- Gledam da budem originalna i unikatna. Mogla bih sašiti ono što ide na tržištu, ili nešto što će svi uzimati, ali ipak više volim da moji jastuci budu drukčiji i personalizirani. Pomalo se javljaju ljudi iz drugih zemalja, jer takvih stvari baš i nema na tržištu. Najbitnije mi je ipak da je materijal kvalitetan, što znači kako izbjegavam poliester, odnosno da biram kvalitetan pamuk. Dosta ulažem i u detalje koji se rade po nekoliko sati, a izbjegavam koristiti patente jer se često kvare. Moji jastuci dugo traju, pa svi koji ih jednom kupe, vraćaju se ponovno, poručuje mlada kreatorica jastuka. 

Galerija u Kapetanovoj kuli otvorena je svakim danom od 17 do 20 sati, a subotom (kada se predstavljaju zadarski umjetnici) i nedjeljom od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati.