Udruga mladih „Jarac - Lukoran" u suradnji sa S.R.D. „Harpun" iz Zadra organizira 3. tradicionalni CRNILO KUP za sve lignjolovce i one koji to žele postati. Natjecanje se održava u subotu 12. 10. sa startom u 17:00 s lukoranske rive, a završava s povratkom na mjesto isplovljenja u 21:00. Podjele natjecateljskih brojeva održat će se od 15:00 do 16:30 istog dana.

Natjecanje je otvoreno za sve sudionike koji posjeduju odgovarajuće dozvole za ribolov i voditelja brodice. Dnevne sportske ribolovne dozvole mogu se kupiti od SRD „Harpun" (više informacija). Svi sudionici i posjetitelji moći će se počastiti izborom morskih delicija. Organizator zadržava sav ulov te će isti nakon vaganja biti pripremljen za sve sudionike i posjetitelje. Za najbolje natjecatelje u ukupnom poretku osigurane su vrijedne nagrade sponzora i pehari.

Prijave i ostale informacije na 098/197-05-04 i 098/935-72-50 ili na mjestu preuzimanja natjecateljskih brojeva na lukoranskoj rivi na dan natjecanja od 15:00 do 16:30 zaključno sa završetkom podjele natjecateljskih brojeva. Prijava je važeća tek nakon uplate kotizacije koja iznosi 50kn po natjecatelju.

Zona lova je od punte Ćinte do punte Barićeve. Natjecateljska ekipa podrazumijeva jedno plovilo koje sudjeluje na natjecanju, a može se sastojati od jednog ili dvoje natjecatelja. Svaka brodica mora biti pod vodstvom osobe s važećom dozvolom za voditelja brodice i odgovarajućom ribolovnom dozvolom. Dozvoljen je lov isključivo svim vrstama umjetnih varalica namijenjenih za lov liganja, kao i uporaba svjetla.

Nagrade za prva tri mjesta dodjeljuju se ekipama, a počasna nagrada za "Najboljeg lignjolovca" u obliku zastavice dodjeljuje se plovilu ekipe najboljeg plasmana natjecanja. Zastavica za "Najboljeg lignjolovca" prijelazna je nagrada koja se prije početka ovog i svakog sljedećeg mora vratiti organizatorima