U subotu, 10. kolovoza 2019. godine s početkom u 20 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu, u okviru Benkovačkog kulturnog ljeta, održava se manifestacija pod nazivom „Bukara Benkovac 2019. - Promocija gastro ponude Bukovice i Ravnih kotara".

Riječ je o desetoj po redu „Bukari", koja ima za cilj promociju Bukovice i Ravnih kotara, odnosno šireg ruralnog prostora Zadarske županije. Naglasak je na ponudi, prezentaciji i promociji hrane i pića kojima obiluje ovaj kraj, koji je u svijesti ljudi sinonim za raznovrsnu i zdravu hranu te dobra vina.

Pored bogate ponude raznovrsnih autohtonih gastro-delicija održat će se i prezentacija starih izvornih zanata te pjesama, plesova i običaja, uz prigodni program kulturno-umjetničkih društava.

Teško je pronaći područje s takvim etno blagom, s takvim šarenilom običaja i tradicijskih, autohtonih vrijednosti kao što je to područje Bukovice i Ravnih kotara, i stoga je Bukara Benkovac doživljaj u kojem svake godine uživa na tisuće domaćih i stranih posjetitelja.