Četrnaest djevojaka koje su izborile svoje plasmane na županijskim izborima finalistice su izbora ljepote Miss Hrvatske za Miss Svijeta čije će se finale održati 31.8.2019. na trgu Malog Lošinja na Kvarneru u Primorsko-goranskoj županiji. Djevojke se idućih par dana u Sisačko-moslavačkoj županiji pripremaju za samu finalnu večer snimajući modne fotografije i filmske razglednice sa prekrasnih lokacija u županiji.

Čestitke za ulazak u finale Miss Hrvatske svim djevojkama je uputio župan Ivo Žinić, koji je osobno i u ime županije poželio dobrodošlicu i pružio podršku finalisticama kao i ravnatelj Top Terme Topusko Domagoj Mosler. Finalistice su se svaka zasebno predstavile iz koje županije dolaze te istaknule ono najljepše što imaju u svome kraju.

Tijekom priprema djevojke će se natjecati u kategorijama Sport&Fitness, Top Model, Multimedija, Talent  i Intervju u kojima će ih mentori ocjenjivati, te će se pobjednice svojih kategorija direktno plasirati u super finale. Među menotorima će biti Tihana Harapin Zalepugin, Zoran Škugor, Davor Garić, Sanja Miler, Tea Bulić i MBS studio.

"Veseli me što ćemo predstaviti četrnaest ljepotica od kojih će samo jedna postati nova Miss Hrvatske. Sa nama su i dvije pratilje županijskih izbora koje su svojim plasmanom i bodovima bile uz samo rame pobjednicama stoga se Direkcija odlučila pozvati Tinu Ković drugu pratilju Miss Zadarske županije koja je imala isti broj bodova kao i prva pratilja ali zbog nemogućnosti dolaska prve, u finale je  ušla Tina, kao i Katarina Mamić, prva pratilja Ličko-senjske županije.

Direkcija Miss Hrvatske je smatrala da bi bilo fer i pošteno pozvati djevojke koje su također bile visokoplasirane na svojim županijskim izborima te je odlučila pozvati naše djevojke zbog podjenakih broja bodova koje su imale Luciana Vulić i Tina Ković ali Luciana zbog obiteljskih razloga nije mogla doći pa je pozvana lijepa Tina Ković.

Zadarska županija tako sada ima dvije predstavnice u finalu Miss Hrvatske. Naše djevojke Iva Mijolović i Tina Ković se ne odvajaju jedna od druge te su jako sretne što su zajedno, a Iva je izjavila da je sretna što je dobila mogućnost još jedna djevojka iz naše županije od svih djevojaka iz ostatka Hrvatske da bude u finalu Miss Hrvatske.