U subotu, 27. srpnja u Rtini održao se prvi memorijalni turnir u briškuli i trešeti u čast Mirka Miočića.

- Ideja turnira započeta je idejom Mjesnog odbora Rtina da se na jedan način obilježi lik i djelo Mirka Miočića. Zahvaljujući njemu, postali smo poznato mjesto u okolici Zadra. Ovdje rado spominjemo i našeg boksača Stipu Miočića. Tako je jedna mala Rtina postala poznata po "najjačem i najjpametnijem Miočiću", kaže organizatorica turnira Iva Miočić.

Turnir najvećim dijelom organizira ga MO Rtina, te mještani ovog mjesta, a svojim donacijama i ugostiteljski obrti, lokali, iznajmljivači. Organizaciji su se priključili i mještani općine Ražanac, dr. Nediljko Jović, Mirkov brat Marjan koji je ujedno bio i sudac turnira, te gostionica Uvala Plemići na čelu s Petrom Miočićem gdje je Mirko često tijekom svoga života boravio i igrao karte.

Odaziv je bio velik, skupilo se 16 ekipa. Već prvog dana prijavio se 12 ekipa. Jednu ekipu predvodio je i gradonačelnik Branko Dukić.

U finalu su igrale ekipe 3 brata iz Ljupča i 3 Lava iz Rtine, koji su ujedno bili i najstariji sudionici memorijalnog turnira Mirko Miočić. Pobjednici su ekipa 3 lava iz Rtine koja je osvojila pršut.