Uz pun mjesec ovog će se vikenda održati Kualjske ribarske noći - Tunuara.

Večeras počinje, a do nedjelje, 20. srpnja, u organizaciji Turističke zajednice Kali, odvijat će se najstarija fešta koja se održava na otvorenom u ovom mjestu. Kali i njegovi ljudi od davnina su duboko vezani za ribe i ribanje, a slijedom razvoja turizma i turističke ponude oni su spojili i jedno i drugo što je kao splet novih okolnosti obogatilo cjelokupnu turističku ponudu mjesta. Svatko će naći jedan dio ribarskog ugođaja, mediteranskog podneblja koji će mu ostati u trajnom sjećanju.

Ove godine, za razliku od prijašnjih, Kualjske ribarske noći proširile su program na čak tri dana. Danas, prvog dana fešte, održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju kaljskog brudeta, a da šug bude sočniji, pobrinut će se svojom klapskom pjesmom klapa Donat. Nakon večere očekuje vas neobičan koncert s otočkim jazz kvartetom „Čavot" koji svira obrade tradicijskih napjeva otoka Ugljana.

Program u petak, 19. srpnja, otvara znanstveno-stručni skup o ribarstvu u Općinskom domu, a večernji program fešte u luci Mul započinje u 17 sati kada se otvara gastro ponuda ribljih specijaliteta "Jedi što vrijedi"- promocija ribe i ribljih proizvoda iz Kali. A što bi bila ribarska noć bez natjecanja u ribarskim vještinama i ribarskim igrama, koje su na programu u 18 sati na srednjoj rivi. U 21 sat organizatori pozivaju svu djecu da pogledaju lutkarsko-glazbenu predstavu o budućem moreplovcu Tonku, a u 22 sata započinje tulum s koncertom Crvene jabuke.

U subotu u 13 sati započinje defile kaljskih ribarskih brodova Zadarskim kanalom - najveća atrakcija u kojoj mogu uživati i Zadrani. Defile simbolizira snažnu prisutnost ribarstva kao gospodarske djelatnosti u Kalima. Željno ga iščekuju djeca, mladi i stari kao događaj godine. Od 17 sati nadalje nastavljamo s gastro ponudom "Jedi što vrijedi", nakon čega se selimo na srednju rivu gdje će čak 70 mažuretkinja otoka Ugljana i Pašmana, kao i njihove gošće iz Zadra i zadarske okolice pokazati što znaju. Doista popunjen dan završava koncertom legendarne splitske grupe TBF.