Od ponedjeljka počinje prodaja akreditacija za 13. dm Millennium jump koji će se održati 27. srpnja. Svi sudionici milenijskih skokova bit će u prilici da osvoje glavnu nagradu električni skuter ali i da sudjeluju u prikupljanju novčane donacije za vrtić Latica te udrugu za autizam. Građani se pozivaju na brz i besplatan dermatološki pregled.
Najvažnije su to poruke organizatora te najjpoznatije ljetne manifestacije koja će ovo ljeto doživjeti neke promjene koje su najavili začetnici mijelinskog skoka sa zadarska rive, Neven Stojaković i Mladen Masar.

Umjesto u 14 sati, zbog velike vrućine program s tri skoka počet će u 15 sati a vodite će ga kao i do sada Franjo Ridjan. Razmak između tri skoka bit će kraći tako da će nakon domino skoka koji će se snimati s helikoptera, sudionici svojim tijelim složiti natpis Save the planet. 13. dm Millennium jump imat će pojačano ekološko obilježje.

- Sudionicima ćemo podijeliti 8 tisuća boca vode ali ćemo uzduž rive postaviti posebne kontejnere u koje će moći odložiti praznu plastiku koja ne smije završiti u moru. A ne možemo ni mi sve očistiti, kazao je Masar kojem je osobito stalo da se Zadrani odazivu pregledu kože. I ja sam prošle godine iskoristio tu priliku. I sami znate koliko trebamo na njega čekati u bolnici ili ga platiti privatno, a u subotu poslijepodne bit će nam na raspolaganju tim dermatologa iz cijele Hrvatske, podsjetio je Masar.

Ove će se godine sudionicima skoka pripremiti rižoto s plodovima mora. - Kažu da će biti odličan. Prihod od 1 500 porcija koje će se prodavati po simboličnoj cijeni od 10 kuna namijenjen je Udruzi za autizam, najavio je Neno Stojaković. On je ukazao i na projekt volontiranja koji će se povezati s održavanjem manifestacije pod nazivom "Daj mi ruku." Udruga Propela je partner Europske udruge za kulturu, turizam i umjetnost u projektu kojim će se tri ranije educirati volonteri koji će pomagati da se 13 dm millennium jump prođe onako kako je to bilo i do sada - nezaboravno!


Zabave, glazbe i morskih užitaka neće nedostajati, a za siguran boravak na suncu dm je osigurao i besplatne dermatološke preglede", izjavila je Slavica Kapulica, područna menadžerica dm-a za Dalmaciju. Sve sudionike skoka, a njih se očekuje oko tri tisuće dm će darovati s majicama i rekvizitima uz preporuku organizatora da se što manje koriste kreme za sunčanjue kako ne bi došlo do velike koncetracije u moru koje ostaje u središtu eko svijesti.