Finalnom večeri u subotu završena je tradicionalna trodnevna manifestacija Noć punog miseca, koja je i ove godine na zadarsku rivu donijela tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja.

Nakon dvije prve večeri "zagrijavanja" uz nastupe KUD-a i trija Gušt, sinoć su zapjevale klape Donat, Diadora te Tomislav Bralić i klapa Intrade. No posjetiteljima se još više svidjela pjesma koju su proizvodili različiti pripadnici morske faune dok su se veselo okretali na gradelama uz rivu. Ribarsku večer uveličale su kaljske plivarice, koje su ujedno najavile svoju feštu sljedećeg vikenda - Tunuaru.

Festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja 18. je put svoje posjetitelje vratio u daleku prošlost i podsjetio na nekadašnji način života. Ugasila se javna rasvjeta, riva je bila obasjana svjetlom baklji i svijeća, a i sramežljivim mjesecom koji se uspijevao probiti kroz oblake. Štandovi su nudili raznolika tradicionalna jela, pa je tako uz ribu i morske plodove bilo fritula, soparnika, pršuta, pancete...