Irska a cappella skupina Ardú i hrvatska a cappella skupina A.K.A. Crescendo sinoć su u Atriju palače Cedulin održali koncert suvremene a cappella glazbe.

U dosad neviđenom migracijskom koraku - Ircima koji dolaze u Hrvatsku, crescendovcima je u goste došla najpoznatija irska a cappella skupina Ardú, s kojom su udružili snage i pripremili a cappella večer za pamćenje.

Ardú je šesteročlana vokalna skupina iz Irske koja djeluje primarno u Dublinu, a bavi se suvremenim a cappella pjevanjem: izvode aranžmane popularnih pjesama bez instrumenata, koristeći samo svoje glasove. Kao samoprozvana najpoznatija irska a cappella skupina, ovog srpnja krenuli su na svoju prvu europsku turneju - između 12. i 23. srpnja nastupit će diljem Hrvatske, Austrije i Italije.

U Zadru su sinoć izveli širok raspon repertoara, od obrada klasičnih bendova poput Earth Wind and Fire i Davida Bowiea, preko suvremenih hitova glazbenika poput Justina Timberlakea i Pharella Williamsa, pa sve do ludih glasovnih obrada opernih uvertira, a sve to a cappella!