Festival KvART 19 sinoć je Zadranima donio pravu pravu glazbenu poslasticu, a možda se već sada može kazati i koncert ljeta. Pjevač, autor, performer, umjetnik Darko Rundek, nekadašnji frontmen Haustora, nastupio je na platou uz Gradsku knjižnicu "pojačan" Jazz orkestrom HRT-a pod vodstvom vodećeg hrvatskog jazz dirigenta Mirona Hausera.

Na pozornici je zapjevala i Maja Milin, zagrebačka glazbenica sa zadarskom adresom, koja je sa svojim Nimbusom i Rundekom snimila singl Sve je poznato. Budući da je koncert bio besplatan, svi koji vole glazbu mogli su uživati u neponovljivoj izvedbi pod vedrim nebom.

Bogat program ovogodišnjeg kvarta nastavlja se jutros likovnom kolonijom, a u poslijepodnevnim satima posjetitelje očekuju radionica Art/Market HDLU-a, prezentacija radova VR Challengea, breakdance, hip-hop i filmska radionica. Zadarski plesni ansambl u 20 sati predstavit će se plesnim performansom KvartArtKolaž, nakon čega slijedi filmska večer u kojoj će se prikazati kratkometražni film Pužić slikar te dugometražni Free Solo.