U sklopu 8. Međunarodnog zadarskog plesnog festivala (in memoriam Nives Šimatović-Predovan) kao i svake godine održana je plesna radionica s upoznavanjem novog plesnog izričaja. Festival je međunarodnog karaktera, stoga je zbog dolaska ansambala iz Švicarske i Slovenije radionica održana na engleskom jeziku. Bio je to pun pogodak je je okupila uz mnoštvo plesača i brojne turiste. Oko stotinjak plesača educiralo se uz sjajne zvukove poznatih plesnih imena na radionici HIP-HOP-a.

Radionicu je vodila sjajna Anja Baškovč koja redovito svoje znanje nadograđuje u Sloveniji,a posljednjih nekoliko godina i u Americi (New York) gdje trenira i sudjeluje u koreografima svjetskog miljea. S plesnom grupom Artiflix nastupala je na većim događanjima i festivalimA, kao što su Dancers delight u Londonu, World of dance Nederlands, Soulplex festival u Hannoveru, Dance boom festival u Švicarskoj. U vrijem izobrazbe nastupala je sa međunarodnom grupom plesača u finalnom izboru Peridance Capezio Awords u New Yorku i na Main Event by Brian Friedman pod vodstvom koreografa Rickya Jinksa.

Svoje plesno znanje s najvećim veseljem dijeli sa drugima, posebno u plesnim školama i na festivalima. Njezini satovi i seminari pucaju od energije i pozitive, tvrdim radom, ali i zabavom. Plesači 8. međunarodnog zadarskog plesnog festivala su oduševljeno pratili radionicu i s nestrpljenjem iščekuju 9. izdanje MZPF-a i novu priliku za edukacijom.