Nakon 16 godina uspješnog rada, bezbroj programa i gostovanja zatvara se kultni zadarski klub u prvoj fazi poznat kao Maya pub, a kasnije kao Q bar. Klub je svih godina pod istim vlasnikom zadržao prepoznatljiv i raznolik program i u kartu Hrvatske se ucrtao kao nezaobilazan i kultni urbani prostor.

Zadrani su u ovom legendarnom prostoru u proteklom dugom periodu imali priliku pogledati po prvi put razne bendove koji su kasnije napravili velike karijere, a u njega su se bezbroj puta i kasnije vraćali.

Hladno pivo, T.B.F., Zabranjeno Pušenje , Urban&4, Let 3, Atomsko sklonište, Dubioza Kolektiv, Neno Belan&Fiumens, Postolar Tripper, PipsChips&videoclips, Kočani orkestar, Dino Dvornik, Jura Stublić, ŠoMazgoon, S.A.R.S samo su neka od imena čije nastupe se u Q baru ne može ni prebrojati.

Trash partyji četvrtkom ostat će svima zapamćeni kao najluđi provodi i nezaobilazno mjesto za provod do jutra.

Unazad nekoliko godina Q bar je subotom postao i meka regionalne elektronske scene, što su potvrdila i brojna gostovanja renomiranih izvođača (Marko Nastić, Petar Dundov, Pero Fullhouse,Mr. Dario, Marina Karamarko, Andrologic i mnogi drugi...).

Maya pub i Q bar 16 godina bili su mjesto okupljanja svih generacija, tu smo se zajedno veselili, ludovali, slavili i odrastali, a kako bi se dostojanstveno oprostili od svima dragog kluba i barem još koji put podsjetili kako je dobro bilo svih ovih godina, najmanje što se moglo napraviti je "Best of" program za oproštajni mjesec.

Pomno odabrani izvođači i Dj-evi veselit će Zadrane naredna oproštajna četiri tjedna.

Za Trash partyje četvrkom (njih 4) na poziciju DJ bilo je najlogičnije ponovno pozvati jednog od idejnih začetnika te večeri, Zadranima dobro poznatog Davora Valčića, poznatog radijskog voditelja, jednog od frontmena grupe Postolar Tripper i DJ-a. DJ Davor će posjetitelje svojom selekcijom Trash hitova svakako vratiti u zlatno i najjače doba ovog poznatog tuluma.

Vrhunac Trash partija najavljen je za 21. ožujak kada će uz DJ Davora biti održan i koncert legendarne pjevačice Ivane Banfić poznatije kao i I. Bee. Vjerujemo da će rijetki htjeti propustiti priliku da po prvi put uživo i u originalu čuju vječne hitove poput „Šumica", „Cigareta", „Da mu nisam dala", „Godinama" itd.

Za četiri oproštajna petka odabrani su koncerti svima poznatih PipsChips&videoclipsa, Kočanog orkestra, sarajevske legendarne grupe Zabranjeno pušenje, a oproštajni četvrti petak rezerviran je za dva vrhunska benda, jedan zadarski (Seven and counting) i specijalni bend iznenađenja.

Oproštajni program subotom započet će uz Banana zvuk (Luka T.B.F. i Yuri Stillness), nakon kojih slijedi Jermaine Bowley, a posljednje dvije subote rezervirane su za udarna imena domaće elektronske scene Petra Dundova i Mr. Daria.

U prostoru Q bara najavljena je obnova bivšeg hotela "Beograd".