Album „Cvijeće" Emila Šprljana izlazi u izdanju nezavisne izdavačke kuće „Slušaj najglasnije" čiji je vlasnik Zdenko Pnjaček Franjić, nedavni dobitnik Rock&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade za životno djelo.

Na albumu ima trinaest pjesama i radi se o kompilaciji nekih već objavljenih ili ranije izvođenih radova i nekih pjesama kojima je ovo premijerno objavljivanje. Neke su nastale motivirane određenom prigodom, kao npr. „Recesija" sa zadarskog festivala 2011., pa „Hrvatska može bolje", koja je napisana za prosvjed istoga imena o potrebi reforme obrazovanja, održanog 2016., ili „Moja platforma", inspirirana željom za očuvanjem čistog Jadrana tijekom kampanje protiv naftnih bušotina 2015. 

Uz objavljivanje albuma lansiran je i spot za pjesmu „VKV" kojoj je ovo premijerno objavljivanje, iako je jako davno napisana.
Emil Šprljan potpisuje deset tekstova, a glazbu i aranžmane za sve pjesme. Snimio je akustične i električne gitare, bas gitaru, usnu harmoniku i klavijature, programirao bubnjeve za šest pjesama (u pet pjesama bez bubnjeva, udaraljke svira Emilov sin Šime, koji je obogatio još dvije pjesme udaraljkama). Od preostale dvije, bubnjeve je u jednoj svirao Dario Bota Botić, a u drugoj Miro Melnik. U realizaciji pjesama su sudjelovali zadarski kolege i prijatelji glazbenici: Marko Maksan, Šime Botica, Mario Padelin, Goran Kovačević, Čopor, Marin Supičić, Nerea Rudić, postave benda „Emil i detektivi" i „Emil i drvosječe", studio Digital Media Lab i drugi, njih dvadesetak.

Naslovi pjesama su:

1. Volim meso (izvode Emil i drvosječe)
2. Recesija (Zadarski festival zabavne glazbe 2011.)
3. Ilya pandour
4. Croatian Situation
5. Moja platforma (izvode Emil i detektivi) - pjesma napisana za performans "Na orgulje se nasukalo more " i predstavu "Rafinerija mozga" 2015. 
6. Tražim ženu (inspirirano malim oglasima)
7. Posijecimo stabla (izvode Emil i drvosječe) - povodom devastacijske sječe stabala u Zadru
8. Tuga zbunjenoga građanina
9. VKV (tekst: Đuro Roić) 
10.Vlada šljam 
11. Cvijeće (tekst: Šime Šprljan)
12. Hrvatska može bolje (izvode Emil i detektivi) napisana za prosvjed istog naziva (o reformi obrazovanja) održan 01.06.2016. u Zadru 
13. Tvoja luda blizina (tekst: Đuro Roić i Emil Šprljan)


View on YouTube

Album je objavljen na Bandcampu za download.