Glazbenik Max Jurčić svoju je karijeru započeo kao pionir novog vala s Azrom, Filmom i Le Cinema. Devedesetih godina s Vješticama je predvodio world music scenu, a početkom ovog stoljeća sa Šo!mazgoom i Gego&Picigin bandom pokrenuo je otočki val te od 2009. godine vodi ljetno Kino. Od prošle godine pokreće autorski projekt Plesač Sporog Stepa te ljetos objavljuje singlove "Lutam" i "Miris Zlato Tamjan".

Upravo najavljuje svoj treći singl, pjesmu "Nedjelja", koja je ujedno uvod u album koji se očekuje krajem godine. I ovu pjesmu potpisuje Max Juričić, a spot, kombinaciju videa i animacije Marin Remić, Denis Komljenović i Filip Pilj.

- Pjesma je snimljena uživo u studiju, napravili smo spoj drvenastog zvuka i plesnog beata koji me trenutno "puca". Što se tiče albuma, zvat će se "Sunčana strana mjeseca" za koji već imamo 20 stvari, od kojih ćemo desetak izabrati za album. U međuvremenu ćemo, i to vjerojatno početkom ljeta, izdati još jedan singl. Radimo plesnu glazbu, pjesme su osobne i sjetne, ali držimo veseli i poletni ritam u svakoj, kaže Max.

Live promocija singla "Nedjelja" i prva javna proba novih pjesama Plesača Sporog Stepa pred zagrebačkom publikom, planira se u nedjelju 27. siječnja 2019. godine.

Poslušajte i kako "Nedjelja" zvuči!


View on YouTube