Plesna udruga Gesta novom dramsko-plesnom produkcijom ulazi u punoljetnost. Punih osamnaest godina Gesta svojim autorskim projektima pozitivno,pedagoški,edukativno djeluje na svoje polaznike plesne radionice,ali ne samo njih već i publiku koja željno čeka svaku novu predstavu.

Gesta je prepoznatljiva ne samo po svom posebnom plesnom izričaju već i po vrlo zahtjevno pedagoškoj formi,a to je autorstvo. Sve Gestine predstave osmislila je umjetnička voditeljica Nena Jurišić koja svake godine iz Gestine radionice iznese svoje dvije predstave. Tekst tj. dramatizaciju već nekoliko godina potpisuje profesor hrvatskog i književnosti Hrvoje Dukić,a režiju već skoro petnaest godina Sanja Grgina(prije Zalović).

- Djeca uživaju zajedno sa mnom u svakom novom projektu jer je svaki na svoj način drugačiji,poseban i naravno nosi svojevrsnu poruku. Teme koje obrađujemo su vrlo bliske djeci i publici pa nije na rijetkost da se nakon predstave publika poistovjeti s nekim ulogama i situacijama. Ono čime sam najsretnija je da djeca zaista ostaju u Gesti tijekom najranije dobi pa sve do odlaska na fakultet. Gesta je drugi dom, utočište, razbibriga i veselje. Vežem se za svako dijete i bez obzira na to što ih je puno znam tko je kakav i kako individualno pristupiti svakom od njih, kaže Jurišić.

Nova predstava Mi-jao je lijepa ljubavna priča o mačkama koji na putu do realizacije svoje ljubavi naiđu na nekoliko prepreka koje im zadaju muke. Predstava je kao i sve Gestine predstave prožeta humorom i sjajnom režijom Sanje Grgine. U predstavi glume polaznici Gestine dramske radionice "Smjesta", koji su odlično odradili svoj posao. Nika Zekić i Ivan Vidović glume glavne uloge uz Tomislava Šanga. Sporedne uloge tumače Marko Trošelj (kojem je ovo prvo glumačko iskustvo), Lea Brajica, Vito Arbanas i Dora Perić. Kroz predstavu će biti prikazano jedanaest sjajnih plesnih ulomaka Gestica od najmanjih polaznika koji imaju samo 3,5 godine, do najstarije skupine srednjoškolskih polaznika.

Predstava je pripremana od početka pedagoške godine i premijerno će se izvesti sutra, u subotu, 22. prosinca u 17 sati. S obzirom na to da su sve Gestine predstave rasprodane, nova izvedba najavljuje se oko Valentinova.