Tri zadarska tenora - Ivica Sikirić Ićo, Duje Stanišić, Mario Marić - okupila su se kako bi otpjevali pjesmu mlade bibinjske pjesnikinje Samanthe Pedišić "Zemljo moja". Pjesma i spot danas su predstavljeni na druženju kod autora glazbe i aranžmana Tomislava Pehara, a zanimljivo je da ju je jedan od trojice tenora, i to najmlađi Mario, otpjevao prošle godine.

Ipak, kako se vidjelo da pjesma ima potencijala za još veći proboj, ovog ljeta, u vrijeme euforije oko Vatrenih rodila se ideja da ju otpjevaju ova trojica pjevača.

- Tome je došao na ideju da nakon Marija u pjesmu uključi Iću i mene, da se javnosti predstavimo kao trio zadarskih tenora i ja mogu samo reći da smo to odradili na naš gušt i radost, rekao je nakon prvog puštanja spota u Peharovom studiju Duje Stanišić.

- Baš u to vrijeme kada je cijela Hrvatska bila u euforiji sve se poklopilo, bilo je zadovoljstvo pridružiti se ovako sjajnoj ekipi. Nikada dosta domoljubnih pjesama za našu divnu Hrvatsku, dodaje Sikirić.


View on YouTube

Autor spota koji je sniman na lokalitetima u Zadru, Bibinjama, Privlaci i Tulovim gredama je Igor Goić. Uz pjevače u spotu se pojavljuje i autorica teksta Samantha Pedišić.

- Meni je čast što sam uopće u društvu s ovim momcima koji su pjevali u najvećim klapama, Ićo u Trogiru, Duje u Cambiju...Vjerujem da će ova izvedba dirnuti ljude kao što je dirnula nas, kaže Mario.

A hoće li Tri zadarska tenora ostati na okupu i za neki sljedeći projekt?

- Vidjet ćemo. Sve najbolje stvari nastaju spontano, možda se i iz ovoga izrodi nešto veće, zaključuje Ićo Sikirić.