Iako kalendarska godina još nije pri samom kraju, već su poznati datumi održavanja najpoznatijih manifestacija u sljedećoj godini. Turistička zajednica još nije donijela odluku o njihovom sufinanciranju, niti objavila godišnji poziv za sufinanciranje manifestacija, ali su zbog praktičnih razloga one već uvrštene u kalendar Turističke zajednice Grada Zadra, informirao nas je stručni suradnik Ante Galić.

- Mnogo je turoperatora u svoje ponude htjelo uvrstiti manifestacije koje će se održavati na našem području pa smo organizatorima uputili zahtjev da nam dostave planirane termine, bez obzira hoće li one biti realizirane i sufinancirane kroz naše programe, rekao nam je Galić.

Iako na popisu još uvijek nema nekih koje će se zasigurno održati, poput Zadar Outdoor festivala, evo i onih koji su se do sada najavili.

TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL 2019. (22. 3.- 1. 4.)

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te ostalim partnerima u projektu organizira Tuna, Sushi & Wine Festival 2019., koji će se održati u terminu od 22. ožujka do 1. travnja 2019. godine.

Peti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

ZADAR WINE FESTIVAL 2019 (5. 4 - 6. 4.)

Zadar Wine Festival će se održati u zadarskom Arsenalu, 500 godina starom spomeniku kulture, koji svojim izgledom privlači ljude sa svih strana svijeta.

Zadar i Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja te velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije jednog vrhunskog festivala vina u Zadru. Dalmacija svakako zaslužuje ozbiljan vinski festival, koji bi na jednom mjestu okupio proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina.

Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu kojega će osvijetliti "sunčeva svjetlost zarobljena u vodi" očekuje Vas mnoštvo zanimljivih događanja.

Zadar Wine Festival podupiru i Grad Zadar, Zadarska županija, Turistička zajednica, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski sommelier klub, udruga vinara i drugi.

WINGS FOR LIFE WORLD RUN ZADAR (5. 5. 2019.)

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj - malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme, šestu godinu zaredom, 5. svibnja 2019., startat će utrka Wings for Life World Run .

U 13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Hrvatska utrka kreće iz Zadra, grada domaćina utrke Wings for Life World Run, a sljedeće godine će sa zadarskog poluotoka startati čak 9.000 trkača.
Inicijator i nositelj manifestacije je Red Bull a organizator Hrvatski atletski savez

NOĆ PUNOG MISECA (17. 7. - 19. 7.)

Sljedeća Noć punog miseca odvijat će se od 17. do 19. srpnja na Rivi, a centralno događanje bit će u subotu, 19. srpnja 2019. godine.

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa. Tradicionalni je to, osamnaesti po redu festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji nas na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća nas kako je to nekada bilo. Zbog nje ljudi prevaljuju stotine kilometara da bi iznova doživjeli manifestaciju poznatu u cijeloj zemlji i šire kao Noć punog miseca.

Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca...

Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.


MILLENNIUM JUMP 2019 (27. 7.)

Već 13. godinu zaredom DM Drogerie Markt Hrvatska, organizira skok s rive u Zadru, manifestaciju poznatu pod imenom DM Millennium Jump. 13. DM Millenium Jump održat će se u subotu, 27. srpnja 2019., na Obali kralja Petra Krešimira IV, popularnoj donjoj rivi, kao i svake godine do sada.

Pored masovnog skoka u more, očekuje nas i zabavni program i preventivni pregled dermatologa za sve sudionike.