U ponedjeljak, 22. listopada, u HNK Zadar nastupa RATKO ZJAČA QUARTET.

Svjetski poznat jazz gitarist Ratko Zjača studirao je u Rotterdamu i New Yorku, a nakon toga obogaćivao je svoje iskustvo u raznim bendovima kao frontmen ili član. Surađivao je s mnogim umjetnicima, poput Randyja Breckera, Reggieja Workmana, Simone Zanchini i drugih. 2010. godine nominiran je za najboljeg gitaristu i glazbenika u Južnoj Americi. U Zadru će predstaviti svoj novi album Life on Earth.

Ostali članovi njegovog kvarteta su:

Stefano Bedetti - samouki je glazbenik koji je saksofon počeo svirati u četrnaestoj godini života. Inspiraciju je pronašao u Charlieju Parkeru, Michaelu Breckeru i mnogim drugim majstorima uz koje je otkrivao nove dimenzije i pristupe glazbi.

Renato Chicco- pijanist je i orguljaš koji se školovao na Glazbenom sveučilištu u Grazu i Berklee College of Music u Bostonu. Za vrijeme boravka u New Yorku, bio je članom Lionel Hampton orkestra, te pijanist i dirigent u John Hendricks & Company.

Marco Frattini- pohađao je predavanja stručnjaka u Europi i na Berklee College of Music i New England Conservatory sveučilištima u Bostonu. Njegova aktivnost u nastupima i sessionima dovela je do suradnje s mnogim umjetnicima različitih stilova i žanrova, poput Darryla Halla, Toma Kirkpatricka i drugih.

Entuzijazam, strast, intenzitet i toplina ovih umjetnika mogu se iskusiti u svakom trenutku njihovih nastupa, koji su generator inspirativnih i ugodnih originalnih kompozicija i jazz standarda. Ovo je druga po redu suradnja Ratka Zjače i Stefana Bedettija. Njihov prvi zajednički album Don t Try This at Home osvojio je nagradu Orpheus 2016. godine za najbolju talijansku produkciju u području jazz glazbe. Posvećen je Michaelu Breckeru, bratu slavnog Randyja Breckera. Novi album Life on Earth koji je izašao u siječnju 2018. bit će predstavljan zadarskoj publici.

Ne propustite jedinstvenu večer uz vrhunske glazbenike.

 

 

 

Ulaznice možete nabaviti na blagajni kazališta po cijeni od 40 kuna.