Od 9. do 13. listopada Zadrani će se prvi put imati priliku upoznati s igrom Escape room. Riječ je o vrlo popularnoj zabavi posljednjih godina, u kojoj sudionici, zatvoreni u nekom prostoru, uz pomoć tragova rješavaju zagonetku i uspijevaju izići iz njega.

U Zadru Escape room dovodi Županijska ustanova INOVAcija, u povodu obilježavanja stote godišnjice završetka Prvog svjetskog rata i proglašenja 2018. godine „Godinom kulture", u okviru projekta „NETWORLD".

- Escape room je kreativan i zanimljiv prikaz povijesnih događaja koji će zasigurno zainteresirati svakog. Sastoji se od nekoliko prostorija kroz koje se prolazi nakon što se uspješno riješi zagonetka svake sobe. Bolnica, rov, prostorija za novačenje samo su neka od mjesta kojima ćemo posjetiteljima dočarati doživljaj Prvog svjetskog rata, kažu u INOVAciji.

Tijekom potrage sudionici moraju rješiti prepreke uz timski duh i suradnju. Razni zvučni i video efekti pružaju jedinstveni doživljaj. U igri sudjeluju po tri osobe, a igra traje pola sata.

- Ako se niste pripremali za sat povijesti, ili je bilo tako davno da se ne sjećate, dođite! Ovdje će vam trebati vaša kreativnost, spretnost i timski duh. I naravno vaša hrabrost, upornost i izdržljivost! Iskusite jedinstveni doživljaj na zadarskoj rivi od 9. do 13. listopada svaki dan od 10 do 22 sata, pozivaju organizatori.

Otvorenje je 9. listopada u 9.30 na rivi, a ulaz je besplatan.