Klapa Samoana, sastavljena od novozelandskih Maora, koja je za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji plijenila pozornost domaće javnosti i hrvatske dijaspore, u turneji je Hrvatskom.

Jedna od postaja bio im je i Nacionalni park Paklenica, gdje su s domaćom klapom Aria otpjevali nekoliko pjesama, među njima i "Croatio iz duše te ljubim".

Iako postoji već deset godina, klapa Samoana s Novog Zelanda globalno je poznata otkako su njihove izvedbe dalmatinskih pjesmama postale internetskim hitom. Na svom putovanju obišli su i Zadar, a nema sumnje da će jednaku pozornost izazvati i u drugim sredinama u kojima se ovog ljeta pojave.


View on YouTube

"Prve reakcije naših sunarodnjaka bile su: Zašto pjevate hrvatske pjesme? Onda su pitali gdje je ta Hrvatska. Pričali smo i o tome kako nam je bilo lijepo pa su i oni htjeli znati više. Do sada smo pjevali hrvatske pjesme, a sljedeće godine želimo Hrvatskoj predstaviti tradicionalnu samoansku glazbu, odgovorili su nedavno na pitanje što im je toliko privlačno u zemlji udaljenoj 17.000 kilometara.


View on YouTube