Glazbeno-scenski spektakl „Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ" u subotu, 7. srpnja bit će izveden na Forumu, s početkom u 18,30, u sklopu programa obilježavanja godišnjice upisa zadarskih bedema na listu UNESCO-a.

Grad Zadar pripremio je cijeli niz događaja u razdoblju od 5. do 9. srpnja, a atrakcija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" koju autorski potpisuje zadarski producent Aleksandar Kovačević, svakako je jedna od najzanimljivijih u programu.

Program „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" početkom svibnja izveden je u obliku višednevnog 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija u Vukovaru, a u Zadru će publici predstaviti jedinstven program u kojem sudjeluju Ethnotine iz Zagreba, Paške čipkarice, KUD Vinac, Stankovci i KUD Jedinstvo, Split. Dio programa čini i prigodna modna revija naše renomirane etno dizajnerice Mine Petre, uz predstavljanje klapskog pjevanja, umijeća izrade licitara i medičarskih proizvoda. No ni to nije sve, programu će se pridružiti i povijesna postrojba Frankopanska garda iz Ogulina i Mali alkari koji trče Vučkovića dječju alku.

„Pozivamo sve Zadrane i turiste koji će 7. Srpnja biti u Zadru da nam se pridruže i da nakon programa SVI zaJEDNO bodrimo vatrene na putu do pobjede. Početak programa je u 18,30 ispred crkve sv. Marije", uputio je poziv Aleksandar Kovačević, koji zajedno sa svojim timom produkcije Organizatori bez granica već danima priprema predstojeći program.