Napetom utakmicom između kandidata Utakmice života i All star momčadi, ispred više od dvije tisuće posjetitelja na stadionu Hitrec Kacian u zagrebačkom Maksimiru, završena je premijerna sezona prvog hrvatskog sportskog TV serijala Utakmica života. Prema mišljenju stručnog žirija najboljim je proglašen Zadranin Toni Mrkić koji igra na poziciji veznog igrača. On je osvojio 100 tisuća kuna te stipendijski ugovor s GNK Dinamo.

„Vjerojatno još nisam osjetio pravu sreću ovoga svega, još nisam svjestan pobjede. Od srca se zahvaljujem suigračima i čestitam im, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Sama utakmica je bila dosta teška, naši protivnici su bili stvarno dobri. Natrčali smo se i nije bilo lako, ali na kraju smo bili bolji. Jako mi je drago zbog ovog iskustva, naučio sam stvarno puno i radio s vrhunskim stručnjacima koji su nas usavršili na raznim poljima, moram se i njima zahvaliti. Hvala i svima koji su došli i uljepšali ovaj projekt" - izjavio je pobjednik Toni Mrkić.


Od ranih poslijepodnevnih sati vladala je pozitivna nervoza na Maksimiru. Najbolji kandidati, od njih tisuću koliko ih je bilo prijavljeno za premijernu sezonu, zagrijavali su se i s nestrpljenjem očekivali početak utakmice protiv nogometnih zvijezda. Kandidati Utakmice života slavili su nad All star momčadi rezultatom 4:3, čak tri gola za kandidate postigao je Tomičić, dok je jedan zabio Šalić koji je ušao u drugom poluvremenu. Za All Star momčad dva gola dao je Božić te jedan Bošnjak. Momčad kandidata zaigrala je u sastavu golmani Mario Pernat i Ivan Benko, Luka Leko, Drago Lovrić, Petar Vukadin, Fran Matić, Emanuel Nikpalj, Toni Mrkić, Jan Bajan, Ivan Tomičić, Dario Špoljar i Hrvoje Humeljak. Za All Star momčad su zaigrali golman Jozić te Bošnjak, Sammir, Jertec, Martinac, Maroslavac, Rayos, Pranjić, Rayos, Schildenfeld i Križanović.

„Očekivanja su bila velika i ovo je konačno nešto pozitivno u hrvatskom nogometu. Mislim da su svi ljudi koji su došli na finalnu utakmicu bili zadovoljni, kao i mi na terenu. Iznimno sam zadovoljan sa svim i nadam se da će ovaj projekt zaživjeti i iduće godine. Bilo je nekih nedostataka, ali vjerujem da ćemo nagodinu biti još bolji. Na kraju, najbitnije je da je nogomet pobijedio!" - izjavio je Danijel Pranjić.


Projekt Utakmica života pokrenuli su Ivan Rukavina i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić. Nogomet je najomiljeniji sport u Hrvatskoj, ali brojni talenti ovim su projektom dobili priliku baviti se njime i profesionalno. Svi sudionici su zapravo pobjednici. U posljednjih su mjesec dana imali prilike u kampu u Zagrebu učiti od vrhunskih nogometnih stručnjaka. Usvojeno znanje zasigurno će im koristiti u daljnjoj karijeri.

„Predivan je osjećaj vidjeti poprilično popunjene tribine i jednu zanimljivu utakmicu. Vidjeli smo odličnu prezentaciju naših igrača, pokazali samo da smo pronašli kvalitetu i da imamo jedan dobar format. Ovo je jedna lijepa priča koja je tek krenula, no već se planira iduća sezona. Kontaktirali su nas i neki potencijalni partneri na inozemnim tržištima. Zadovoljni smo, srce je puno i idemo dalje u posao. Čestitam pobjedniku Mrkiću, već sad je vidljivo da će mnogi kandidati zaigrati dalje na visokoj profesionalnoj razini!"-izjavio je autor projekta Ivan Rukavina.

Na čelu stručnog tima bio je glavni menadžer Igor Štimac, glavni trener Marijo Kožul, pomoćni Nikola Pokrivač, trener vratara Tonči Gabrić, a kondicijski Luka Radman. Žiri Utakmice života činili su uz Štimca i Tihana Nemćić, Hrvoje Braović i Dario Krešić. Televizijski serijal prikazivao se na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV), a vodila ga je Fani Stipković.