Udruga CINAZ danas i sutra organizira druženje s Erasmus studentima koji će predstaviti svoje domovine - Tursku i Poljsku. U prostor Info centra za mlade Zadar, Andrije Medulića 2 (iznad Obala i Lučica) večeras u goste dolaze turski Erasmus plus studenti Sveučilišta u Zadru te predstavljaju svoju iznimno zanimljivu, egzotičnu te kulturno i gastronomski bogatu zemlju.

Saznat ćete neke dosad neotkrivene dijelove Turske, nešto načinu života domicilnog stanovništva, običajima, glazbi, hrani, sapunicama te isprobati kakvog je okusa prava turska kava. Druženje počinje u 19 sati.

Nakon što se završi s degustacijom turskih slastica, okrepom kavom, te nakon što se slegnu zanimljive informacije Ataturkove zemlje, u petak na istom mjestu i u isto vrijeme slijedi prezentacija Republike Poljske!

Jeste li znali da je na području današnje Poljske nekoć postojala Bijela Hrvatska? A da dijelimo tradiciju gledanja filma Sam u kući pred blagdane? Saznaj zašto je u Poljskoj najčešće ime za psa Burek, zašto umjesto kuhanog vina piju kuhano pivo, otkud ideja da pizzu prelijevaju kečapom, kakvog su okusa pravi poljski medenjaci, te zašto su svi filmovi sinkronizirani jednim glasom?