Zadar, grad koji se mora posjetiti, sljedeća je stanica na gastronomskom putovanju britanskoga MasterChef-a Dhruv Bakera. Crkva Sv. Donata, glavna ulica Kalelarga, lokalna tržnica, nezaobilazne Morske orgulje, fascinantni glazbeni instrument koji odražava "raspoloženje" mora, kao i luksuzni Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, samo su neke od lokacija koje Baker posjećuje. Zajedno sa svojom suvoditeljicom, Rajanom Radosavljev, u hotelu uživa u rižotu od sipe sa škampima, Jakobovim kapicama, šparogama i paškim sirom, a nakratko se opušta i u njihovom spa centru.

Na Morskim orguljama, uz suvoditeljicu Adrijanu Dejanović, pridružuje mu se i Petra Gerić, chef Zepter International, koja ga upoznaje sa cijelom paletom izvrsnih jela od morskih plodova. Njihova harmonija najbolje dolazi do izražaja na zajedničkom kuhanju dva jela na instalaciji Pozdrav suncu.

Nakon Zadra Baker kreće prema gradu Ninu u kojem posjećuje kip Grgura Ninskog, kip kneza Branimira, solanu, kao i crkvu Sv. Križa, najmanju katedralu na svijetu ispred koje priprema rižoto od divljih šparoga i ovčjeg sira. Ova je gastro avantura bila zaokružena posjetom magarećoj farmi u Vinjercu, gdje su chef Petra Gerić i MasterChef Dhruv Baker pripravili svježi smoothie od magarećeg mlijeka, jagoda, rogača, kakaa i badema.

Gastronomsku seriju Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju snimala je zagrebačka produkcijska kuća MAK Production. Prikazuje se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) svake srijede s početkom u 21 sat , a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. Filmski ured Zadar dao im je potporu prilikom snimanja emisije na području Zadra i okolice.