Zvuče toliko dobro da o njima moramo napraviti priču, pomislili smo dok je u pauzama dodjele "Volonterske ruke" u Kneževoj palači nastupao DAH. 

Iza DAH-a stoje Dorijan Dukić i Mateo Horvat, učenici Prirodoslovno-grafičke škole te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Njihova glazbena priča počela je upravo ispred ovih dviju zadarskih škola. 

- On kaže ja sviram, ja kažem pa i ja sviram. I jednostavno je tako sve počelo. Mateo je imao melodiju, a ja sam je napisao na kompjuter. Sedam mjeseci kasnije skupili smo novce i snimili u studiju pjesmu "Novi kraj priče" koja je izašla 24. listopada, točno godinu dana nakon što smo se upoznali, ispričao nam je Dorijan. 

Vokalni dio ovog dua čini Mateo koji je svoj talent pjevanja otkrio u 3. razredu osnovne škole kada je sve oduševio školskom izvedbom pjesmice o šegrtu Hlapiću. 

- Gitaru sviram od 4., klavir od 6. razreda, a ukulele sam otkrio prije nešto više od godinu dana, rekao nam je Mateo. 

Ovim putem energični dvojac se zahvalio gospodinu koji je želio ostati anoniman, a sasvim nenadano im je pomogao s aranžmanom pjesme. Spontano je nastao i sam spot za "Novi kraj priče" i to u svega 24 sata. 

- Majka, koja nam je velika podrška, samo je došla jedan dan i rekla "sutra će vam pjesma biti na radiju". Moram onda napraviti spot, ako je ljudi odluče potražiti, pomislio sam i krenuo u realizaciju, ispričao nam je Dorijan. 

Osim autorskih stvari, mladim glazbenim nadama odlično leže i obrade poznatih pjesama. Iako su zvučali kao da iza sebe imaju velik broj nastupa, izvedba na "Volonterskoj ruci" bio je tek njihov četvrti nastup i prvi u duo verziji.

Vjerujemo da im budućnost nosi njih još puno njih jer... pa samo poslušajte kako zvuče! 


View on YouTube