Nitko se nije nadao da će cijeli žiri u utorak navečer toliko uživati u delicijama natjecatelja na temu zagorske i međimurske kuhinje te da će podijeliti najviše ocjene dosad, među kojima čak četiri desetke. Stubičku pisanicu Silvijane i Marice žiri je opisao u superlativima uz pohvale kakve se rijetko mogu čuti u showu.

„Uopće me ne dira ta svjetlo pink boja vašeg mesa. Vas dvije ste postale prave Zagorke! Odradile ste sjajan posao, sve je napravljeno kako treba, po pe-esu. Marica je uspjela napraviti najbolju tjesteninu dosad u showu. Zaista ste briljirale!", hvalila je Mateja Domitrović Sabo prijateljice i njihovo jelo: fenomenalne rezance, umak sa savršenom dozom alkohola te odlično pripremljeno meso.

„Neke stvari me znaju ljutiti kad se dira u tradiciju. Tu sam nemilosrdan... Pogotovo kad je još jelo napravljeno kako ne treba. Ali ovo mi je jelo bilo jako dobro. Nisam mislio da ću ovdje, u Dubravi, pojesti najbolju pisanicu u životu. A probao sam dosta svinjskih filea na ovakav način i moram priznati da su cure ovo odradile vrhunski. Obično im prevladava šljivovica, stave puno suhih šljiva ili vrhnja. Ovo je odlično izbalansirano, niti ja ne bih mogao bolje. Uostalom, vidjelo se da sam zadovoljan i kroz ocjenu. A ja sam težak na desetkama, tako da je ovo prva u ovoj sezoni showa", otkrio je Tomislav Špiček, dok su Silvijana i Marica skakale i grlile se na setu showa, ne vjerujući da gledaju u tri desetke.