Kuhari amateri showa „Tri, dva, jedan - kuhaj!" kao da su se u četvrtak navečer natjecali u pripremanju najlošijeg jela. Osim što je Mate na početku kušanja objasnio da je većina parova kuhala s ugljikohidratima i tako promašila današnji zadatak, mnogi su servirali žiriju kaos na tanjuru.

Prve na ljestvici najgorih jela bile su Marica i Silvijana s potpuno promašenim jelom bez okusa. Lignje s rižom i krivo kuhana brokula digle su živac Mati, koji im je opet objasnio kako pravilno skuhati brokulu. Da su Zadranke inače kreativne i naprave nešto novo i neobično, žiri već zna, a jedino za što su ih pohvalili bila je prezentacija boja na tanjuru.

„Jako sam razočaran činjenicom da ljudi ne znaju što je rižot i da ne znaju kuhati brokulu!", dodao je Mate i okrenuo kuhaču s ocjenom dva, baš kao i Tomek i Mateja.

„Što se tiče jela i okusa, danas ste podbacile! Jednostavno nije bio vaš dan!", dodala je Mateja, razočarana u Zadranke, koje su u oba jela uzele jednu od glavnih namirnica ugljikohidrata - rižu.

Ništa bolje nisu skuhali niti Andrej i Marijan, koji su svojim šarenim predjelom i lososom s umakom podsjetili žiri kako izgleda manjak znanja, volje i nepažnje na tanjuru.

„Spajanje šumskog voća s uljnom ribom postoji odavno, a kada se to radi, treba naglašavati kiselinu, a ne slatkoću, tako da ovo nije dobro!", objasnio je Mate, koji nije probao njihovo predjelo jer, osim što je po samoj ideji bio poprilično konfuzan, sadržavao je ugljikohidrate.

„Potpuno krivo serviranje! Ovo je živi džumbus za serviranje, a i vidi se da niste znali što biste s namirnicama!", objasnio je Tomek njihovo predjelo, koje je odlučio probati, za razliku od Mate. Isto mišljenje ima i Mateja, stoga je žiri njihova jela odlučio ocijeniti s ukupnih 13 bodova.
Najbolji su bili Anto i Antonio, koji su uz Badu i Tocu, bili jedini koji nisu koristili ugljikohidrate. Veseli bećari žiriju su prezentirali zlatne šampinjone za predjelo te biftek sa šparogama za glavno jelo.