Nakon objave imena kandidata koji će ove jeseni sudjelovati u kulinarskoj emisiji "Tri, dva, jedan - kuhaj!", RTL je pobliže predstavio i nekoliko ekipa koje će u njemu nastupiti. Jedan od najintrigantnijih je svakako i par Silvijana Dražović - Marica Krstić, sastavljen od dvije zanimljive Zadranke koje su već ranije sudjelovale u drugom RTL-ovom kulinarskom showu u kojem su bile suparnice, a sada ih gledamo kao složni par koji očekuje pobjedu.

Silvijana (67) i Marica (51) prijateljice su već dugi niz godina koje dijele mnoge zajedničke interese. Obje su veoma kreativne te se bave dizajnom odjeće, a osim toga, dijele i strastvenu ljubav prema kuhanju.

Svima u Hrvatskoj koji prate emisije ovakvog tipa njihova lica će djelovati poznato jer su obje sudjelovale u kulinarskoj emisiji Večera za 5, u kojoj je tjednu pobjedu odnijela Silvijana. Marica zbog svog gubitka nije previše žalila jer je bila sretna što je pobjedu odnijela njezina najdraža suparnica i najbolja prijateljica. Priznaju kako su strastvene obožavateljice kulinarskih emisija pa su se tako odlučile prijaviti u "Tri, dva, jedan - kuhaj!". Sada, kada su u paru, smatraju da su jače te ne skrivaju kako su u ovaj show došle po pobjedu.

Iako dijele mnoge zajedničke strasti, u privatnom životu nešto su različite. Marica ima veliku obitelj o kojoj se brine i s kojom rado provodi slobodno vrijeme, a Silvijana voli volontirati kada god stigne te mnogo vremena provodi slikajući. S obzirom na ranije televizijsko iskustvo, trema pred kamerama za njih ne postoji, a kuhanje smatraju jednim od najboljih načina opuštanja.

Već smo spomenuli kako će u showu nastupiti još jedna Zadanka (Prečanka) Nina Matacin, no treba istaknuti kako će i ove godine veliki doprinos dobrom raspoloženju na setu dati zadarska glumica i tv-voditeljica Doris Pinčić-Rogoznica.

- Nova sezona donosi puno malih noviteta. Imamo deset novih natjecateljskih parova koje ne dijelimo po timovima, već se bore sami za sebe. Tu su i novi dnevni i tjedni zadaci koji se razlikuju od dosadašnjih pa ćemo tako imati priliku saznati što kuhati za obiteljsko okupljanje ili za romantičnu večeru, objasnila je Doris napominjući kako je najvažnija promjena svakako ona za sudačkim stolom, za kojim će sjediti chefovi Tomislav Špiček i Mate Janković te gastro novinarka Mateja Domitrović Sabo.

- Mateja je jako stručna u svom poslu, ali je nama najviše draga zbog toga što voli svaki segment kulinarstva. Već nas je sve osvojila time što obožava odlaziti na plac, voli jesti i pričati o bilo kojoj namirnici koja ti padne na pamet. Za Matu dovoljno govori činjenica da je Anthony Bourdain upravo njega odabrao za domaćina kada je radio emisiju o hrvatskoj gastro kulturi. Mate radi na puno novih projekata, među kojima je i posljednji kojim se jako ponosi, priprema kuharicu u suradnji sa Školskom knjigom. I naravno, tu je alfa i omega ovog showa, Tomislav Špiček, bez kojeg ne može proći niti jedna sezona. Dok na setu dijeli savjete natjecateljima, istovremeno se trudi držati konce u restoranu čijom kuhinjom vlada, kazala je Doris.