Noć punog miseca, manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja, došla je do završne večeri. Večeras će se na zadarskoj rivi, pod svjetlošću punog mjeseca, održati završna večer na kojoj će bogatu gastronomsku ponudu upotpuniti klapa Leut, Krešo Perović, Nataša Veljak i band Balboa (pjesme Tomislava Ivčića i domoljubne pjesme), klapa Donat i Sexymotherfuckers. U ponoć, uz taktove Ere s onoga svijeta, priredit će se spektakularni vatromet u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Riva je ove godine obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi nude raznolika tradicionalna jela, a i brodovi su se pretvorili u ploveće štandove na kojima se nudilo sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.

Tradicionalni, šesnaesti po redu festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja, i ove godine nas vraća u daleku prošlost i podsjeća kako je to nekada bilo. I sinoć su tisuće žitelja zadarskog kraja i turista "okupirale" Poluotoka kako bi doživjeli manifestaciju poznatu u cijeloj zemlji. U ponudi sudjeluje oko 70 izlagača.