David Ricov snimio je obradu legendarne pjesme "Kamena Dalmacija" pokojnog zadarskog pjevača Romea Santinija. Obrada je snimljena uz podršku obitelji Santini kojoj je drago da se na taj način budi sjećanje na njihovog muža i oca.

Za istoimenu pjesmu prije nekoliko dana snimljen je i spot u Kraljevskim vinogradima u Petrčanima. Scenarij spota govori o čovjeku koji se nakon dugo godina izbivanja iz domovine ponovno vraća u Dalmaciju svojoj obitelji.

Nakon prijašnjih Davidovih spotova u kojima je glavnu ulogu imala Ava Karabatić, ovog puta se David odlučio da u spot za glavne protagonistice stavi svoju suprugu Katarinu, malenu nećakinju i svoju baku.

- Iznimna mi je čast što se obitelj Santini odlučila upravo meni dati podršku u snimanju ove pjesme i spota te mi je time bila još veća obveza i odgovornost da spot i pjesma ispadnu dobro. Pjesma je snimana u Zagrebu, malo smo je modernizirali, ubrzali i prilagodili današnjoj publici, s obzirom da je neizostavni dio moga programa na brojnim nastupima, kazao nam je David.

Aranžman pjesme potpisuje kao i uvijek do sada Marin Seko, a autor glazbe i teksta je pokojni Romeo. Premijera spota bit će 10. kolovoza u Kraljevskim vinogradima, a na njoj se očekuju poznata imena regionalnog showbiznisa.

David nastavlja s brojnim dogovorenim nastupima ovog ljeta ali vjeruje da će uhvatiti i malo vremena za odmor na svom Ugljanu.