Nastup grupe The Prodigy na zadarskom Jazine Open Airu u petak 1. 7. bit će jedan od rijetkih samostalnih koncerata na aktualnoj europskoj turneji. Od ukupno 15 svirki do početka rujna velika većina će biti kraći, festivalski nastupi dok će zadarski show biti pun koncert s najdužom set listom koju grupa uopće izvodi posljednju godinu.

Puni Prodigy nastupi sadržavali su oko 20 pjesama i obično ih je otvarao megahit "Breathe". Pomješavši pjesme s gotovo svih izdanja bend je, osim onih koje su kreirale povijest elektronske plesne glazbe poput "Smack My Bitch Up", "Voodoo People", "Firestarter", "Their Law" i "No Good (Start The Dance)", znao iznenaditi izvlačivši underground klasike kao što je "Everybody In The Place". Dakako, na popisu je i nekoliko bangera s odličnih posljednjih izdanja "Invaders Must Die" ("Omen", "Take Me To The Hospital") i "The Day Is My Enemy" ("Nasty", "Wild Frontier", "Ibiza"...) što u konačnici daje presjek impresivne karijere jednog od najvećih bendova u povijesti.

Reakcije više od 12 tisuća ljudi na Facebook eventu pokazuju da se fanovi Prodigyja doslovce iz cijele Hrvatske spremaju na put u Zadar. Od juga Dalmacije do vrha Istre, od istoka Slavonije do Zagreba, Varaždina, Čakovca i Rijeke tisuće "Warriorsa" planira i kombinira put prema Zadru. Đil, kako domaći popularno zovu prostor kod dvorane Jazine, ugostit će i brojne goste iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, te mnogih europskih zemalja među kojima prednjače Englezi pristigli na brojne festivale na našoj obali.

Vrata Jazine Open Air otvaraju se u 19:30, DJ Zmayo započinje zagrijavanje od 20:00, a The Prodigy se na pozornicu penju točno u 22:00.

Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji iznose 220 kn, a na dan koncerta 250 kn.

Prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13
• Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
• Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7
• Dancing Bear Split, Dioklecianova 6
• Dancing Bear Osijek, Trg Ante Starčevića, pothodnik
• Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr