ZADAR - Singl „Irska" zadarskog benda Postolar Tripper, koji je izašao po objavi albuma Kamo sutra, ulazi u sedmi tjedan, u kojem se nalazi na HrTop40 ljestvici.

Je li to najveći uspjeh Postolara na nacionalnoj glazbenoj sceni, Darko Predragović Dabi ne zna pouzdano, ali zna kako je Irska nastala.
Dok je Dabi kuhao ručak.
- Stigla mi je sms poruka od Davora( Valčić) : Jeb..., ovo iseljavanje ekipe u Irsku je toliko da bi im trebali napisati pjesmu. Sjeo sam za „laptop" i napisao tekst Irske, ispričao nam je Dabi. Bilo je to prije godinu i pol dana, pa se ne sjeća što je kuhao, ali mu je baš zbog recepata kompjutor kao uvijek bio otvoren na stolu.

Očito da je kulinarska kreativnost bila inspirativna za pjesmu koja je nastala u radionici Postolara. - Prvo smo mislili kako ćemo je uglazbiti u irskom melosu, ali smo brzo shvatili da mi ne pijemo taj čaj, te smo ostali dosljedni svom „ska" stilu, prisjeća se Dabi koji je uz Davora Valčića autorski tandem Postolar Trippera. Oni su i glazbeni urednici te voditelji na Radiju 057 info, na kojem im pridružio Nebojša Prtenjača, „rock profesor". U spotu za Irsku prof. Prte je dobio i ulogu Hrvata koji letom Ryanaira za Dublin odlazi u „bolji život" zajedno s olimpijkom Romanom Župan, zadarskom jedriličarkom. Kako mi Ryanairu skupo plaćamo reklamu za letenje iz Zadra, tako bi i ta irska kompanija mogla zadarski bend uvrstiti u svoju marketinšku kampanju.

Dok se netko toga ne sjeti, zbog Irske već su reagirali neki koncertni promotori iz te, nama drage i prijateljske zemlje. Jer, kako objasniti da Hrvati slave Saint Patrick, njihov nacionalni blagdan kao da je naš.

- Raspituju se jesmo li zainteresirani napraviti koncert u Irskoj, otkriva Dabi i dodaje kako bi do toga moglo doći na jesen, kada kod nas prođe ljetna gužva. Tako bi i Postolar Trippera odletjeli Ryanairom u Irsku, ali s povratnim kartama, bez zadrške će Dabi.
Postolar Tripper od samog početka je bio socijalno osviješten band. - Pjevamo i govorimo o onom što nas okružuje, ističe Dabi njihovu pomalo uvrnutu angažiranost.
Irska je popularna pjesma, a to da je postala urbana himna mladih Hrvata, za njega je pretenciozno. - Ne volim to dizanje u nebesa urbanog, a zna se što je himna. Irska je očito pogodila ljude u žicu, osobito one koji nam se zbog toga javljaju iz Irske.