Ljeto u Arsenalu obilježit će princeza sevhdaha i kraljica romske glazbe.
Prvi put u Zadru nastupaju dvije internacionalne zvijezde „world trade musica": Amira Medunjanin i Esma Ređepove. Na programu Arsenala naći će se i hrvatski bend urbane glazbe Pavel, zabavljat će Željko Pervvan, dok će organizatori Vakanze svoj glazbeni dio s tribute bendovima prirediti u Arsenalu.


AMIRA MEDUNJANIN

(9.7.2016. - 22:00h)

Svojom glazbom osvojila je srca diljem regije i već je dobro poznato da Amira sevdalinke, kao i tradicijske pjesme iz drugih zemalja regije, ne reproducira na konvencionalan način. Baš suprotno, ona sa svojim suradnicima, uvijek redom vrhunskim muzičarima, istražuje nove moduse kako unaprijediti, obogatiti taj već znani jezik i dati mu magičnu, dodanu vrijednost.


View on YouTube

ESMA REDŽEPOVA
(11.8.2016. - 22:00h)

Kad kraljica romske glazbe zapjeva svoje daleko poznate hitove „Đelem đelem" i „Čaje sukarije", tko može ostati ravnodušan!?

Svojim pjesmama izražava ili veliku tugu ili veliku radost, a njena publika može svakako očekivati muzički vremeplov kroz 60 godina bogate karijere! Osim po svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, Esma je poznata i kao humanitarka. Za svoj humanitarni rad, dvaput je bila kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir, a dobitnica je i brojnih drugih priznanja i nagrada.


View on YouTube

PAVEL
(22.7.2016. - 22:00h)

Pavel je je nastao 2007 godine, prvotno planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, s namjerom da se kroz alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja. Novi singl „Poslije nas", koji najavljuje novi album, puna 4 mjeseca je bio najvrćeniji singl u Hrvatskoj po službenoj listi ZAMP-a, a samo na osnovu jednog singla na „Porinu 2016.".
Pavel je dobio tri nominacije među kojima je i ona najprestižnija za Pjesmu godine.


View on YouTube

ŽELJKO PERVAN
(25.7.2016. - 21:00h)

Svestrani Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice - Željko Pervan u svojoj novoj stand-up komediji Na komadiću Europe.
Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu predstavu se u pravilu tražila karta više, stoga požurite po svoje ulaznice!


View on YouTube