Program Forum Blues Bara na Kalelargi ponovno se okreće progresivnijim glazbenim formama, a ovog petka na rasporedu je elektro jazz u izvedbi šibenskih The Fog Sellersa.

Sastav koji će prvi put nastupiti u kafiću na Kalelargi nastao je prije tri godine, kada su četvorica članova započela s naizgled jednostavnim, ali zapravo slojevitim i široj publici neuobičajenim svirkama. Njihove improvizacije postale su popularne među ljubiteljima slobodnijeg pristupa glazbi za kojeg pokretač benda Mirko Rak kaže da je kombinacija elektronike i jazza u down tempu ili lounge manirizmu.

- Glazba koju promoviramo blaga je melakonija melodija, jednostavnih ritmova koji slušatelja dovode u stanje smirenosti i opuštenosti.

Prodavači magle iza sebe imaju brojne nastupe, a 2012. godine u zagrebačkom su Sirupu osvojili nagradu za najbolje newcomere. Super Uho, Festival slobodne glazbe na Murteru, šibenski Azimut ,Masters club u Zagrebu, Hartera u Rijeci, Opium u Vodicama, samo su neka od mjesta na kojima su se Fogsellersi imali priliku slušati. Odličan posao Šibenčani su odradili i diljem Jadrana, od Rijeke i Zadra, pa do Splita. Album je snimljen i čeka se finaliziranje zvuka, a članovi benda najavljuju kako će na društvenim kanalima izbacivati singl po singl.

Koncert počinje u 22 sata, uz slobodan ulaz.