Ovogodišnje Kualjske ribarske noći će se održati 31.srpnja i 1.kolovoza, a biti će upriličene programom koji kroz niz događanja nastoji ostvariti svoje ciljeve, a to su: promocija ribe kao zdrave hrane (ponuda isključivo ribe i to sitne plave ribe (srdela,inćun), krupne plave ribe (tuna) ribe iz uzgoja (brancin,orada) te riblje prerađevine, soljeni i marinirani program),oživljavanje tradicije i tradicijskih vrijednosti kroz organizaciju veslačkog natjecanja, demonstracije ribarskih vještina i pripremu tradicionalnih jela (kualjski brudet).

Atrakcija manifestacije je trosatni defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom (1.8.) koji simbolički sugerira o gospodarskoj i tradicijskoj važnosti ribarstva za Kali.

Bitan segment programa je 13. znanstveno-stručni skup o ribarstvu (31.7.s početkom u 10.00 sati) koji organiziramo u suradnji s ministarstvom poljoprivrede, Savjetodavnom službom, Upravnim odjelom za poljoprivredu Zadarske županije i Institutom za oceanografiju i ribarstvo u Splitu, kojem će nazočiti i ministar poljoprivrede. Na skupu se uvijek raspravlja o aktualnim temama i problemima u ribarstvu. (program u privitku)

Organizator manifestacije: Udruga "Kualjske ribarske noći"

Partneri: Općina Kali i Turistička zajednica općine Kali