Pjesma „Žena, majka, predsjednik" dobila je ovih dana i svoje video izdanje, a Šajeta je ovaj put osim uloge pjevača preuzeo i ulogu scenarista, branitelja, svećenika, mesara (točnije Kolindinog oca) i Billa Clintona. Poseban make-up inspiriran je njegovim omiljenim glazbenicima kao što su The Cure, Depeche Mode i David Bowie, a u spotu je predstavljen i novi "super-narodni heroj" BATito.

U pulskom Domu branitelja okupilo se veliko društvo; dvadesetak Šajetinih prijatelja i rođaka, glumci iz Istarskog narodnog kazališta, plesačice iz plesne skupine Cool Step iz Pule, Mario Battifiaca u ulozi Ive Josipovića i Jackie Jack, predsjednica pulske udruge "Tanac na kolac", instruktorica i promotorica Pole Dance-a kao sporta u ulozi Kolinde Grabar-Kitarović. Snimanje je proteklo u odličnoj atmosferi pod redateljskom palicom Kristijana Burlovića i Alena Peruška iz Medvid produkcije.

Ovaj satirični i za naše prilike izuzetno šaljivi spot je poput maskenbala, a upravo zbog ovogodišnjeg karnevala Šajeta nije mogao nazočiti inauguraciji predsjednice na koju ga je ona pozvala čim je čula pjesmu "Žena, majka, predsjednik".


View on YouTube

Dvanaest godina nakon velikog uspjeha pjesme "Party za ekipu" o tadašnjem predsjedniku Stipi Mesiću i gotovo dvadeset i dvije nakon pjesme "Vanga" o "predsjedničkim branjima" mandarina Tita i Tuđmana na Brijunima (koja je doživjela i svojevrsnu cenzuru) Šajeta nam donosi još jedan biser iz svog "predsjedničkog opusa", pjesmu "Žena, majka, predsjednik".

Ovoga puta u svom satiričnom stilu pjeva o bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću i sadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Dakle, po sistemu "2 u 1", na što smo već i navikli u raznim ponudama. Šajeta voli isticati kako on i Ivo Josipović imaju istu člansku iskaznicu, doduše ne baš stranačku, ali onu Hrvatskog društva skladatelja dok s Kolindom Grabar Kitarović dijeli rodni grad - Rijeku (za što Šajo kaže da bi možda u nekoj daljnjoj budućnosti moglo dovesti do problema prilikom imenovanja trgova i ulica, no pustimo sad to...). Šajeta je čak jednom nastupio za Ivu Josipovića u predizbornoj kampanji 2014., a s Grabar-Kitarović se upoznao iste godine na "Danima pršuta" u Tinjanu. O čemu su tada razgovarali za sada nije poznato široj javnosti.