Je li Black Coffee splitski ili zadarski jazz sastav.

Prema najavi izdavača to je splistki sastav, poznat po velikoj koncertnoj aktivnosti i suradnji s mnogim zvijezdama hrvatske glazbe kao što su Gabi Novak, Arsen Dedić, Tedi Spalato, Divas, Meri Cetinić, Bruno Kovačić, TBF, ovih je dana objavio novi album "Yo yo".

Po osnivaču Renata Švorinića, ravnatelju zadarskog HNK-a i basistu, te još dvoje članova sastava, Black Coffee je zadarski. No, nastao je u Splitu.

U ususret izlaska albuma Švornić je rekao:

- U našim lutanjima glazbenim hemisferama, naš 12. po redu album donosi svojevrsni „Hommage" autorima i glazbi 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Tome je svakako doprinijela suradnja s američkom pjevačicom karipskih korijena Martine Thomas, koja je svoju newyoršku adresu zamijenila hrvatskom. Ona je donijela novu svježinu zvuku banda, za razliku od naših prethodnih albuma, atmosfera je vise "groovy" i naslanja sa na Martinin karipski background. Kako je Martine Thomas haičanskog podrijetla, a francuski njen materinji jezik, na CD-u se nalazi i nekoliko francuskih kompozicija te haitski tradicional - Yo yo po kome smo i naslovili album.

Predmet našeg interesa prije svega, bile su melodije i kompozicije koje su obilježile zadnje dekade prošlog stoljeća, period kada su nastajale prekrasne kompozicije, čije je obilježje prije svega bilo melidioznost i emocionalnost sve ono što današnjoj glazbi uvelike nedostaje.

Naravno, sve pjesme smo blackcoffeeizirali na naš prepoznatljiv način na koji promišljamo glazbu posljednjih 20-ak godina. Da ne bismo izgubili mediteransku komponentu našeg muziciranja, pomogao nam je naš dugogodišnji suradnik, talijanski glazbenik Daniele di Bonaventura, zaključio je Švorinić.