Majke i Pips, Chips & Videoclips, dva benda koja su obilježila rock u Hrvatskoj nastupit će u veljači i ožujku u zadarskom klubu Arsenal. Najava još uvijek nema, no kako smo saznali, datumi su već dogovoreni. Tako će Majke nastupiti 21. veljače s unplluged programom, dok će Pipsi s novim materijalom nastupiti 28. ožujka. Vijest je to koja će zasigurno razveseliti sve poklonite dobrog domaćeg rocka.

Goran Bare i Majke posljednji put u Zadru su nastupili u kolovozu 2011. godine, a na repertoaru im je bio tada aktualni album „Teške boje". Posljednji unplugged koncert u Zadru su održali 2008. godine, a nedavno je objavljen i live album s koncerta u tvornici koji će ovoga puta promovirati. U tadašnjoj postavi uz Gorana Baru su bili gitaristi Zoran Čalić i Kruno Domaćinović, basist Kilmister, bubnjar Alen Tibljaš i klavijaturist Danko Krznarić, a riječ je o jednoj od njihovih najupečatljivijih izvedbi. Majke su, kako smo saznali, trenutno u studiju gdje u jednoj potpuno novoj postavi rade na novom albumu. Koncert u Zadru bit će prilika za vidjeti i čuti tu novu postavu, ali i poslušati neke od njihovih legendarnih stvari.


Pips, Chips & Videoclips vratili su se na scenu u velikom stilu s albumom „Walt" koji je zasigurno jedno od najboljih domaćih izdanja u prošloj godini. Posljednji put imali smo ih priliku poslušati u legendarnom kinu Pobjeda, u sklopu projekta Artikultura, 2010. godine kada su promovirali USB stick na kojemu je bila njihova dotadašnja diskografija, albumi :‘Shimpoo Pimpoo', ‘'Dernjava', ‘Fred Astaire', ‘Bog', ‘Drveće i rijeke', ‘Dokument', ‘Pjesme za gladijatore' te autorizirana biografija koju je za njih napisao Zadranin, novinar i kantautor Ante Perković. Ukoliko je suditi po već održanim koncertima, na repertoaru će se uz prvi dio s novim pjesmama „Htio bi da me voliš" i „Walt", naći i neke od legendarnih pjesama nastalih prije od „Ljeto '85", „2x2", „Ljubav", „Narko", „Bog". Koncert koji su zadarski fanovi Pipsa čekali već dugo vremena, dočekat će nakon čak četiri godine.

Još uvijek nisu poznate cijene ulaznica i prodajna mjesta, no nema sumnje kako bi se za oba događaja mogla tražiti karta više.