Filip Dizdar je nakon tri godine priprema prošli tjedan izdao svoj prvi album. Na novom albumu „I dalje sanjam", koji sa sobom nosi 13 skladbi. Na njemu surađuje s mnogim priznatim imenima iz glazbenog svijeta pa su se tako među glazbenim producentima i autorima našli i Aljoša Šerić, Ivan Dečak, Ante Perković, Dino Šaran, Bruno Vujanović, Igor Vujanović, Zvonimir Dusper, Andrej Lončavić, Alan Dović i Mislav Žabarović. 


Razgovarali smo s Filipom koji nam je rekao nešto više o albumu, njegovom životu u Zagrebu, ali i kada će zasvirati u Zadru.


Objavljen je prvi album - koliko rada je bilo potrebno i uz mnoštvo suradnika s kim ti je bilo najbolje raditi?

- Album je nastajao tri godine i puno je rada, vremena i ljubavi otišlo u njega. Od svake pjesme smo izvlačili njen maksimum po pitanju melodije, riječi, aranžmana i produkcije. Tek kad je sve sjelo na svoje mjesto odlučio sam izdati album. Sa svakim od svojih suradnika sam kroz rad naučio jako puno i na tome sam im zahvalan pa mi je jako teško odabrati nekog tko je najbolji, svi su oni u svom svijetu, najbolji.

Album je vani, pretpostavljam da sada slijede koncerti. Tko je sve u tvom bendu i kada i gdje ćemo vas moći čuti?

- Trenutno je sve u dogovorima a same najave nastupa možete pratiti na mojoj facebook stranici. Što se tiče Zadra, dole stižem 27. prosinca i tad ću zapjevati s mojim prijateljem Franom Brajkovićem i njegovim bendom nekoliko pjesama s albuma i obrada stranih hitova u Svarog Bar-u.

Osim samog albuma, aktivan si i sa snimanjem spotova. Recimo samo da je "Hodaš na rukama" doživjela vrlo veliki uspjeh i nagradu MTV platinum. Radiš li na nečemu novom ili imaš nešto u planu?

- Uvijek radim na nečem novom po pitanju videa. Trenutno je u pripremi snimanje spota za novu pjesmu koja bi trebala izaći krajem prvog mjeseca. Trenutni singl „Bolje da ostaneš sama" zajedno sa spotom je na 2. mjestu MTV top liste a i upao je na CMC top 30 što mi je iznimno drago.


U tvom spotu "Sreća" glumila je i mlada glumica Tihana Lazović iz Zadra. Imate li u planu još neke zajedničke projekte?

- Tihana je trebala biti i jedna od uloga u spotu „Hodaš na rukama" no nažalost nismo mogli posložiti termine tako da ju uvijek imam na umu po pitanju suradnje. Imam par ideja gdje vidim da bi ona mogla zasjati i trenutno mi je prvi izbor po pitanju glumice. Smatram da je iznimno talentirana za glumu i da zaslužuje sve pohvale koje u zadnje vrijeme dolaze sa svih strana.


Natalie je već duže u glazbenim vodama, koliki je njen utjecaj na tebe i je li ti pomogla u stvaranju albuma?

- S obzirom da je pola albuma autorski rad, a i suradnici su nam različiti Natali nije utjecala po glazbenom pitanju al zato mi je velika podrška u mom radu kao i ja u njenom.

Kako ti je kao Zadraninu u Zagrebu, koliko si često doma i planiraš li se vratiti živjeti u Zadar ili ti Zagreb zbog više mogućnosti ipak postaje drugi dom?

- Već sam preko 6 godina u Zagrebu i jako sam se navikao na život ovdje. Zbog obaveza nažalost rijetko uspijem do rodnog Sukošana al zato kad dođem to mi je potpuni odmor za dušu. Za Božić idem dolje i već sad se radujem.

 

Darujemo dva albuma Filipa Dizdara - ovdje zaigraj nagradnu igru.