ZADAR- I sam Marko Brecelj bio je iznenađen posjećenosti svoj gostovanja u starom kazalištu lutaka, kojeg je priredila organizacija nezavisne kulture i civilnog društva, koja u Zadru odnedavno djeluje kao Okret potpora. 


Bivši frontmen Buldožera, benda koji je bio avangarda jugoslavenskih prostora, koji je kako je, bez imalo ustezanja otkrio, njega kao Marka Brecelja i dalje obilježava. Prisjetio se i svoje pobjedničke pjesme koja je dobila nagradu sedam sekretar SKOJ-a. A nju mu je uručio Arsen Dedić kojeg je Brecelj  iz Zadra puno pozdravio i poželio mu zdravlja, ali je zato društvu oko njega posvetio jednu pjesmu simboličnog naziva
Sve što je Brecelj u svom "mekom terorizmu" ispričao kroz svoj kratki performansa bilo je blisko zadarskoj publici, svih generacija. 


Povezanost tema, ljudi i ideja, te pokušaja otpora Brecelj je i ispjevao. Znajući kako Zadrani imaju problema s razumijevanjem tekstova na slovenskom jeziku, obećao je drugi put prijevod na „displeju". No i prvi nastup u kazalištu lutaka bio improvizacija.

Počeo je ranije nego je Brecelj dogovorio s organizatorima, pa je bilo malo i „baleta", kako je rekao, dok je pokrenuo scenu. No, ni teški zvuk „buldožera" u Breceljovim pjesama nije razbio hladnoću u nekadašnjoj dvorani za predškolsku djecu. - To su oni koji još ne idu u školu i oni koji su više pred školom, tako je to gorio emigrant Marko Brecelj sinoć u Zadru.

Slovenski aktivist  bio je pratnji svoje žene Arijane, također aktivistice.