Premijerom Adeline pjesme ''Skyfall'', službene pjesme novog filma o agentu 007, obilježena je 50-ta obljetnica filma 'Dr No', a time i James Bond franšize, te se tako upravo danas, 5. listopada obilježava i globalni 'James Bond dan'.

Nakon što je 90 sekundi pjesme ''procurilo'' na internet prošli tjedan, fanovi i kritičari bili su izjednačeni u pohvalama - Evening Standard nazvao ju je ''najboljom još od Shirley Bassey'', The Daily Telegraph opisao ju je kao ''Bondovu pjesmu koja 'dotiče srce' '', LA Times je napisao da se i u tih 90 sekundi mogla prepoznati klasična Bond tema, dok ju je The Guardian nazvao ''prekrasnom laganom baladom''.

Video sa tekstom pjesme možete pogledati na: http://adele.tv

Kada je pročitala scenarij filma, Adele je pozvala Paula Epwortha da zajedno sa njom napiše i producira temu za "Skyfall". O suradnji i snimanju Adele iskreno kaže: ''U početku sam bila malo neodlučna. Kada se radi o pjesmi za Bonda, uvijek postoji određeni pritisak. No zaljubila sam se u scenarij, a Paul Epworth koji je producirao pjesmu imao je neke odlične ideje i bila bih luda da to nisam napravila. A bilo je i zabavno pisati pjesmu prema scenariju, nešto što do sada nisam radila. Kada smo ju snimili, bio je to jedan od najponosnijih trenutaka u mom životu. Sigurna sam da ću i sa 60 ljudima govoriti da sam bila 'Bond djevojka'!''.

''Skyfall'' je snimljena u Abbey Road studiju u Londonu uz pratnju orkestra od čak 77 glazbenika i prva je njezina nova pjesma objavljena nakon megauspješnog albuma ''21'' početkom 2011. Album se do danas prodao u preko 24 milijuna primjeraka i donio Adele 6 Grammy-ja, 2 Brit Awarda, i 2 nagrade Ivor Novello.

Film "Skyfall" u hrvatskim će kinima zaigrati od 1. Studenog 2012. Ulogu Jamesa Bonda, tajnog agenta 007 ponovo je odigrao Daniel Craig, a radi se o 23. filmu ovog serijala, koji je najdugovječnija filmska franšiza svih vremena.

U sklopu Pop Up biblioteke Dallas recordsa, nedavno je objavljena i najprodavanija biografija Adele u kojoj možete saznati sve o životu i karijeri ove planetarno popularne pjevačice, a sada i Bondove djevojke.