Zadarski THE GARDEN Festival nakon priznanja uglednog Daily Telegrapha i najutjecajnijeg portala za klubsku glazbu Resident Advisor dobio je i priznanje od prestižnog ELLE magazina.

U svom posebnom prilogu ELLE Travel na prvo mjesto svoje liste ovoljetnih top destinacija postavio je zadarski THE GARDEN FESTIVAL i to ispred najpoznatijih svjetskih festivalskih brendova kao što su EXIT u Novom Sadu, Burning Man u Nevadi i Rock Werchter u Belgiji.

ELLE UK i GARDEN Festival već dugi niz godina imaju poseban odnos. ELLE časopis je 2009. godine snimio veliku putopisno-modnu reportažu o ljepotama hrvatske obale prožetu kvalitetnom glazbom na već svjetski poznatom THE GARDEN party brodu - Argounathy. Kroz priču i atraktivne fotografije tri mlada britanska modna dizajnera čitatelji magazina ELLE UK magazina su upoznali čari odmora i zabave na Argonauthy brodu, kornatskom otočju, gradu Zadru i okolici. I prošle godine ekipa britanskog ELLA u svojim putopisima izvještavala je iz Zadra, s Kornata, Dugog Otoka i Dubrovnika. Ove godine priznanje dolazi u obliku najvećeg priznanja - ELLE postavlja zadarski THE GARDEN i grad Zadar na prvo mjesto ovoljetnih top svjetskih destinacija.

ELLE UK piše da je GARDEN Festival najbliže muzičkom raju, s velikim glazbenim imenima kao što je NORMAN JAY ali i mladim talentima kao što su ART DEPARTMENT i ELECTRIC WIRE. Posebno preporučuju zabave na festivalskom party brodu ARGONAUGHTY na kojem će se ploveći kornatskim arhipelagom posjetitelji osjećati „...kao rock zvijezde dok ispijaju šampanjac...".

O međunarodnoj popularnosti zadarskog THE GARDEN festivala govori i činjenica kako su ulaznice za 'ploveće' zabave na brodu Argonaughty već rasprodane. Prema kupovini ulaznica i najavi dolazaka i putovanja potvrđeno je kako ove godine na THE GARDEN Festivale dolazi publika iz svih dijelova Europe, Sjeverne Amerike (SAD-a) te iz Južnoafričke Republike! Spomenimo kako je prethodnih godina, uz najveći broj dolazaka festivalskih gostiju iz Velike Britanije i zapadne Europe, zabilježen dolazak gostiju i iz daleke Australije i Južne Amerike!

Ovogodišnji, šesti po redu, THE GARDEN Festival ovog se srpnja, točnije od 6. do 13. srpnja, pod motom 'Back to our roots' vraća svojim korjenima i kroz osam dana trajanja nudi pravu glazbenu poslasticu uz Jadransko more. Jedan od vodećih boutique festivala, što godinama unazad potvrđuju mišljenja i komentari domaćih i međunarodnih medija i ljudi iz glazbe, THE GARDEN će i ove godine pretvorit nekad ribarsko, a danas turističko mjesto Petrčane nadomak Zadra i sam grad Zadar u mediteranski centar klupske glazbene scene uz dolazak izvođača i glazbenih gostiju iz cijelog svijeta.