ZADAR - Pred svega tristotinjak gledatelja skupina Abbagain nastupila je večeras u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Ipak, to ih nije spriječilo da daju sve od sebe, a i onih tristotinjak fanova, kada je u pitanju povratna reakcija, vrijedilo je barem dvostruko. Sve u svemu, događaj se ne može opisati u potpunosti kao neuspjeh, no da je recesija dobrano zagazila u novčanike građana, i više je nego očito.

Koncert je otpočet s Voulez vous' nakon čega su se zaredale legendarne 'Knowing me, knowing you', 'Money, money, money', 'I have a dream' i mnoge druge. Kako je i najavljeno, pozornica je predstavljala vjernu Wembleyevu repliku iz '79 s pomičnim klavijaturama i povišenim bočnim platformama. Nije izostala niti najavljivana scenografija, zajedno s identičnim kostimima pjevača, a izvođači su se potrudili da 'skinu' i pojedine specifične pokrete koji se mogu naći na snimkama čuvenog koncerta.

-Njihove pjesme su toliko popularne i mi volimo njihovu glazbu. A i velika je prilika biti dio svega toga, kazali su članovi prije koncerta svoje razloge kretanja u 'cover' vode ovog nekoć svjetski popularnog benda. S pjevanjem njihovih pjesama započeli su prije pet godina, no na turneju su krenuli prije svega godinu dana:
-Glazbu od ABBE slušaju svi. No, kako i mnogi jako dobro znaju kako ABBA zvuči i izgleda, bilo nam je potrebno puno probi i provjera da dođemo blizu originalu, pojasnili su.

Do sada, nastupali su u Njemačkoj i Španjolskoj. A Hello Europe tour otpočeli su upravo u Zadru. Hrvatsku za sad još nisu uspjeli razgledati, no to će, kažu, nadoknaditi već sutradan:
-Odsjeli smo u Splitu i uspjeli smo vidjeti samo nešto primorja. No, svi su jako ljubazni i drago nam je da smo ovdje, zaključili su Rick, Anette, Sebastian i Nadine.